Završen 4. Dead Lake Horror & Wine Festival

Projekcijom filma špansko/francuske kopro­dukcije “Hladna koža” reditelja Ksavijera Gensa, sinoć je završen 4. Dead Lake Horror & Wine Festival na Paliću. I pored lošeg vremena veliki broj posetilaca uživao je u nastupu rep zvezde Sajsi MC.

Osnivač Festivala Miroslav Mogorović se još jednom uverio da ima smisla organizovati ovakav festival, jer je mnogobrojna publika pokazala da joj je potreban.

– Nadam se da će sledeće godine Dead Lake Horror & Wine Festival prerasti u takmičarski. I ovoga puta se pokazalo da sinergija između vina i horora odlično funkcionše. Saradnja sa Vinskim maratonom samo je dodala je novi, viši  kvalitet manifestaciji. Vidimo se i sledeće godine, rekao je Mogorović.

Na četvrtom Dead Lake Horror & Wine Festivalu, koji se održao od 20. do 22. septembra pod sloganom „Noći horora i vina!“ u bioskopu Abazija kraj jezera Palić, prikazano je 8 zapaženih ostvarenja horor žanra.

Festival je otvorio jedan od najboljih horor filmova iz ovogodišnje produkcije „Opatica iz pakla“ (režija: Korin Hardi), a prikazani su i film Prestona de Fransisa “Uništi me”, “Egzorcizam” hrvatske rediteljske zvezde Dalibora Matanića, studentski film “Žetva” reditelja Aljoše Dakića, nemački horor “Replace” reditelja Norberta Kila, “Predator: evolucija” reditelja Šejna Bleka, četvrti u franšizi “Predator”, koji je na Dead Lake&Wine Festival stigao samo nedelju dana nakon svetske premijere, domaći film “Ederlezi Rising” reditelja Lazara Bodrože i scenariste Dimitrija Vojnova, a festival je zatvorio film “Hladna koža”.

Ovogodišnji dobitnik nagrade „Bela Lugoši“, koju Festival dodeljuje za izuzetan doprinos horor umetnosti je Maksim Aleksandar, direktor fotografije na filmu “Opatica iz pakla”, koji je i otvorio ovogodišnji festival.

Kontrast između zagađenog jezera i prelepog parka Palić, okruženog  misterioznim starim vilama među kojima dominira najstariji regionalni bioskop Abazija, ponovo je dokazao da je savršena lokacija za održavanje jedinstvenog horor festivala u Srbiji.

Organizator festivala je producentska kuća Art & Popcorn iz Beograda, a festival je podržalo Ministarstvo Kulture i informisanja Republike Srbije.

 

Dead Lake Horror & Wine Festival online:

http://deadlake.rs

www.facebook.com/DeadLakeHorrorAndWineFestival

 

 

 KOMENTARI

 1. Realan original kaže:

  Satanizam kao Nova vrednost.

 2. B/M kaže:

  “realan“ na nekim realnim drogama kao i uvek

 3. Realan original kaže:

  @B/M

  U društvu nenormalnih svi normalni su nenormalni.

 4. Logika kaže:

  @ Realan
  Kakva logika, koja inteligencija. Da li si uopste u stanju da napises neku smisaonu recenicu, nesto sto nije primitivno bljuvanje idiotskih fraza. Gde si to samo pokupio, u skoli sigurno nisi. Mozda si se smucao negde oko skole, ali obrazovnje ti je apsolutna nula. Da ti napisem u tvom stilu – Blesav covek zbog svoje blesavosti, ne moze da bude svestan koliko je blesav. Logicno zar ne?

 5. Realan original kaže:

  @Logika alias mnogo drugih nickova

  Prepoznajem li ja to isti stil pisanja osobe(a) koja je(su) zadužena(e) za narušavanje kredibiliteta komentatora i umanjenje njihovog uticaja na mišljenje i kreiranje svesti javnosti!? Da li su se to uzjogunili promoteri i branioci izvrnutosti, naopakosti i nakaradnosti? Da li sprovode stari metod satanizacije svojih protivnika? Koja je sledeća kvalifikacija; da sam protivnik sloboda, demokratije i nezavisnosti, protiv Evrope, državni neprijatelj, Balkanski koljač, Sadam, Sotona ili Hitler? Sotona i Hitler su vam (množina) najteže i poslednje, posle njih nemate čime da napadate, zato ih čuvate za kraj. One u javnosti postižu najjači efekat. Znam vam (množina) sistem, to vam smeta.

 6. Logika kaže:

  Jedino sto „nas“ smeta je tvoja drskost i bezobraznost. Nevaspitanje i neobrazovanost. Covek koji nema pojma o nicemu, a trtlja i zvalavi o svim temama koje se pojave na portalu. Tipicna tesko paranoidna osoba i psihopata. Najstrasnije je da sve to zajedno manifestijue u jednoj mladjanoj dobi. Sta ce biti kada izadjes iz puberteta to samo Bog zna.

 7. Realan original kaže:

  @Logika

  U srpskom jeziku nije „nas smeta“ nego „nam smeta“. Nikako da se prikrijete. U vašim (množina) komentarima nema nijednog jedinog argumenta, sve same uvrede. I to je deo vašeg sistema.

  Kao kada npr. diktator na sve suvisle kritike odgovara da je on nepogrešiv a da ga protivnici mrze. Time odbija da odgovara na kritike jer nema čime.

  Satanizujte, to vam (množina) je zadatak.

OSTAVITE KOMENTAR