Zbog silikona žene podižu kredite i prodaju automobile

Veće grudi, kod nas traže žene svih uzrasta, ali najčešće one od oko 35 i 36 godina.

Uglavnom su to veoma lepe i atraktivne žene, kojima su se posle dojenja ili zbog naglog mršavljenja grudi opustile, objašnjava dr Biljana Ivošević Stegić, plastični hirurg iz Subotice.

ivosevic stegic

„Skoro sve traže velike, okrugle grudi koje će visoko stajati. Četvorka je najpopularnija veličina“, kaže ona. Na drugom mestu su veoma mlade devojke, pa i mlađe od 18 godina.

One često traže grudi koje im ne bi pristajale, ogromne. Doktorka ih odbija, kao i sve žene koje traže nešto neprirodno. Mlade operiše samo kad je ugradnja implantata medicinski opravdana.

„Ima mnogo devojčica kojima je jedna dojka zakržljala, a druga je velika i lepa. Zadovoljstvo je pomoći detetu s takvim problemom“, kaže doktorka. Da bi platile operaciju povećanja grudi, što iznosi oko 2.000 evra, žene su spremne da  podignu kredit ili da prodaju auto.

Takođe ima i nešto starijih žena, od 45 i 46 godina koje žele da imaju čvrste grudi.

„One žele da napokon imaju velike grudi i većina to radi zbog sebe, ali ima i onih koje dolaze sa partnerom, koji ulazi sa njom u ordinaciju i vodi glavnu reč“, svedoči doktorka. Ovakvoj operaciji ne smeju se podvrgavati kardiovaskularni bolesnici i osobe koje imaju neku autoimunu bolest, a pre operacije pacijent mora da uradi sve preglede i analize kao za svaku operaciju koja se radi u totalnoj anesteziji.

„Radi se i ultrazvuk obe dojke. Ako su svi rezultati dobri, mogu se ugrađivati implantati“, kaže doktorka.

 

zena.rsKOMENTARI

  1. Anonimni kaže:

    Mogao bi Forum žena SNS, koji je ovih dana naročito aktivan, da organizuje i jedno predavanje o tome zašto žene ne treba da menjaju svoj lični opis da bi se dopale sebi ili drugima. U vreme kada starlete dominiraju na javnoj sceni i izjavljuju da bi plastičnu hirurgiju trebalo staviti u isti rang sa šminkom, nekadašnja parola „nauči da voliš sebe onakvim kakav si“ nažalost zvuči u najmanju ruku komično.

OSTAVITE KOMENTAR