Značajan porast dolazaka turista

Subotica i Palić u prvoj polovini 2015. godine beleže značajan porast broja dolazaka i noćenja i stranih i domaćih gostiju, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.
Prema tim podacima, Suboticu i Palić u prvih šest meseci ove godine posetilo je više od 40.000 gostiju, a više 15.000 bili su stranci.

Gradska-kuca-Subotica

Neke od njih sa specifičnostima Subotice upoznao je jedan od vodiča, Nemanja Mutić.

„Pretežno kada turisti dođu u Suboticu su dosta iznenađeni, jer ne znaju puno toga o našem gradu, a odlaze zadovoljni i, što je meni drago, stalno se vraćaju. Naš grad, zajedno sa Palićem, predstavlja odličnu kombinaciju za vikend odmor i punu grupa se vraća u Suboticu, koja ima šta da pokaže“, rekao je Mutić Tanjugu.

Broj dolazaka turista u Suboticu u prvih šest meseci ove godine u odnosu na prvu polovinu prošle godine veći je za skoro četvrtinu, dok Palić beleži nešto manji rast, od 5,6 odsto.

Što se noćenja tiče, u Subotici je zabeležen porast veći od jedne četvrtine, dok Palić beleži blagi pad, a ukupno je ostvareno više od 72.000 noćenja.

Na pitanje čemu Subotica i Palić mogu da zahvale ove rezultate, direktorka Turističke organizacije Subotice Ivana Anđelković navodi uspešne sajamske nastupe i pažnju medija i blogera.

„Mi, zaista, iz godine u godinu, sve više radimo na medijskoj kampanji i na boljem predstavljanju Subotice i cele naše destinacije, i u domaćim krugovima i u regionu. Dosta je pisano o Suotici i Paliću u domaćim medijima, ali veoma značajno mesto su zauzeli strani blogeri koji su dolazili i ostali zadivljeni onim što su zatekli“, rekla je Anđelković Tanjugu.

Subotica i Palić procentualno gledano imaju bolje rezultate poređeno u odnosu na statistiku cele zemlje. U Srbiji je u prvih šest meseci ove godine boravilo 12,5 odsto gostiju više u odnosu na isti period prošle godine, dok je broj noćenja veći za 8,6 odsto.

TANJUGKOMENTARI

 1. Miki kaže:

  Kakv uspjeh sta je vama ovo je smesno…

 2. Rastafarijanac kaže:

  Verovatno su ubrojali i migrante …

 3. Branko kaže:

  Postoje samo tri laži: laž, gnusna laž i statistika.
  Bendžamin Dizraeli

 4. dr.No kaže:

  i najpopularnija destinacija je….stara ciglana.

 5. Megille kaže:

  @ dr, No . Gde se nalazi ta destinacija na turističkoj ponudi Subotice i koliko zvezdica ima taj hotel ? Eventualno ko, ili ko su vlasnici tog kompleksa .

OSTAVITE KOMENTAR