Znak pažnje za žene u saobraćaju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, prilikom redovne kontrole saobraćaja, čestitali su danas širom Srbije svojim sugrađankama Osmi mart – Dan žena, poklanjajući im cveće kao mali znak pažnje.

Policijski službenici saobraćajne policije su ovim simboličnim poklonima želeli da iskažu iskreno poštovanje prema pripadnicama lepšeg pola, uz poruku da i dalje budu savesne i odgovorne učesnice u saobraćaju.

Ovim gestom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pokazali su još jednom brigu, poštovanje i posvećenost u razvoju poverenja i partnerskih odnosa sa svojim građanima, zbog čega se naša policija opravdano profiliše kao javna služba koja odgovorno vodi računa o njihovoj bezbednosti.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. Istina... kaže:

  Pored drugih, očitih društvenodinamičkih, sistemskih dokaza da narodom upravljaju isti oni komunisti postavljeni od strane Agenture tokom drugog svetskog rata, tu su nam i nakaradni, komunistički „praznici“ koji slave takvozane „jednakosti polova, radnika, itd.“ Bolno očigledno je da se na „spontanoj“ fotografiji nalaze dva agenta Šalom Šabat devedeset prve divizije koja je specializovana da suptilno narodu stavlja do znanja da su agenti prisutni među nama. Je li slučajnost što žene imaju vodeće pozicije u svetu u kojoj vladajuća garnitura vodi poreklo preko majčine linije? Najveći nasilnici su se oduvek predstavljali kao žrtve. Znamo ko su takvi bili tokom cele istorije, a danas su to žene. Biti patrijarhalni muškarac u Srbiji, antisistemu, je danas najveći greh. Još jedan od razloga zašto sam napustio Novu Atlantidu. Muškarci se najviše hrane po narodnim kuhinjama, u razvodima najviše gube starateljstvo, diskriminisani su prilikom zaposlenja. Žene za treće rođeno dete će dobijati hiljade evra, dok će muškarci za treće napravljeno dete dobiti šipak. Uz taj šipak, i poziv za vojsku. Pogledajmo samo simboliku ovog praznika, predaja ruže ženama u okruženju simbolično predstavlja predaju svoje muškosti svojim „kraljicama pčelinjaka“. Moja majka od mene nije dobila poklon za ovaj nakaradni praznik zvani „8. mart“ od onog trenutka kad sam izašao iz osnovne škole, te prestao bivam prisiljavan na odricanje svoje muškosti u korist matrijarhata. U moru krvoločnih agenata koji spremno čekaju da rastrgaju mene čim moj komentar bude objavljen, ima i onih koji misle svojom glavom i pronaćiće istinu. Znajte, niste sami, ne nasedajte. Bez obzira na plačeve vaših majki, žena, sestara, i na njihov bes, ne nasedajte. Sačuvajte svoju muškost, svoj obraz.

 2. marko kaže:

  „brigu, poštovanje i posvećenost u razvoju poverenja i partnerskih odnosa sa svojim građanima“ … koja farsa!!

  Broj saobraćajaca kao da je za subotički atar jednocifreni, plate su im sigurno komične a njihova razmeštaj (gde i šta da kontrolišu) kao da sačinjava neko van Subotice!??

  Npr. ..neka odu 200 metara prema benzinskoj pumpi u ul. Šandora Petefija i na raskrsnici sa ul. Atile Jožefa (pored obdaništa!) sačekuju bezobrazne vozače koji u jednosmernoj ulici voze u suprotnom smeru. Uzgred nigde nema znaka da je tamo obdanište (da li je problem što je privatno, pa njima to ne sleduje!) … zaradiće za par leja cveća 🙂

 3. Zloćko kaže:

  Sreća što žena na bicikli ima ugrađenu korpu za nošenje stvari, gde može odmah da smesti karanfil koji je dobila od saobraćajca, inače, možda joj odmah iza ugla kod drugog saobraćajca ode jedna crvena hiljadarka za zabranjenu vožnju bicikle sa jednom rukom.
  A da je saobraćajac slučajno, naglo iskočio iz nekog grma, žbunja, jadna bi mogla od straha i da padne sa bicikle, ne znajući šta to sad ovaj hoće od nje.

 4. Buby kaže:

  Svaka čast.Lep gest.Nije ni vama lako,policajcima,kada znamo ko su vam šefovi.Hvala vam za svaki osmeh i kada nam kažete dobar dan.Podrška za sve odgovorne i poštene radnike!

 5. Fux kaže:

  Citat . ‘ Ovim gestom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pokazali su još jednom brigu, poštovanje i posvećenost u razvoju poverenja i partnerskih odnosa sa svojim građanima, zbog čega se naša policija opravdano profiliše kao javna služba koja odgovorno vodi računa o njihovoj bezbednosti.’ citat završen.

  Policija morala bi da poradi na poštovanje svojih građana-poreskih obveznika koji ih plaćaju i na taj način da ih prilikom kontrole oslovjava prezimenom a ne na ‘ti’ samo imenom. Tako nedavno jedan moj poznanik je na takvo nekulturno ponašanje policajaca obračao mu se u odgovoru ‘dečko ja imam i prezimei’ pa tako mi se obrati ,Policajcu nije se dopala takva konstatacija građana. To su ti partnerski odnosi bez opšte kulture službenih lica…

 6. Istina... kaže:

  Agentura ne prestaje da krade nickove. Ova akcija je ekstremno glupa a ja na gluposti ne trosim energiju i vreme, zato i nema mog komentara. Komentar koji je pod mojim nickom napisala ciohazarska agentura je zesce sr*nje, bas kao i panduri na duznosti sa cvecem u rukama, i, uostalom, cela njihova komunisticka sprdnja od Antisistema koga vode bezvredni poltroni.

 7. avet kaže:

  Mene zaustavio policajac saobraćajac na Trgu Žrtava Fašizma pre nekoliko meseci, nedelja pre podne, kada se ide u crkvu, a kao rutinska kontrola.
  To je i bila, ali na način kako neki od njih saobraćajaca komuniciraju sa zaustavljenima, katastrofa, trebalo bi ih ipak na neku obuku poslati, to je sramota.
  U autu ja i moja supruga, tast i tašta.
  Zaustavlja me policajac.
  Ni dobar dan, ni bu-ni ba, nego gde si KRENUO, bogati, daj saobraćajnu dozvolu i vozačku da vidim.
  Ja mu rekoh, pa u crkvu idem.
  On gleda, gleda, papire, kartice, kao da je nepismen, nešto se domunđava sa kolegom, i onda mi vrate i dobaci, možeš bolan da ideš dalje.
  Sve je to u redu, te kontrole, pošteni ljudi i vole da vide saobraćajce, ali sa poštenim namerama.
  Tu je verovatno bilo previše svedoka u autu, verovatno se nisu hteli zaje**vati sa nama.

 8. Burduš majka kaže:

  @avet—–ko je tu gori? onaj „BOLAN“ ili Ti što ideš u Crkvu i svoj komentar završavaš sa tako sočnim rečnikom.MRŠ bre svi ste mi ogavni, licemeri. Sediš li u prvome redu u Crkvi???

 9. avet kaže:

  @Burduš majka
  Evo da ti odgovorim.
  Mislim da se ti policajci nisu slučajno našli tada upravo tamo pored crkve Svete Terezije u nedelju prepodne, kada se održavaju nedeljne mise, kako mađarska, tako i hrvatska misa.
  Pošto je prilikom izlaska naroda iz crkve tamo velika gužva, kako pešaka, tako i automobila, saobraćajci su tamo poslati po zadatku da prave reda, ukoliko dođe do saobraćajnog zastoja, kolapsa, što je potpuno u redu.
  U crkvi niti sedim u prvom redu, niti čak idem redovno, nisam svetac.
  Ovo je bila jedna godišnjica smrti člana porodice, datum, kada svi u porodici odlazimo u crkvu, lepo, svečano obučeni i ne izgledamo kao kriminalci, pa da mi saobraćajac kaže „TI“, KAO DA SMO ZAJEDNO OVCE ČUVALI NA BRDU.
  Valjda „dobar dan, molim vaše isprave na pregled, sve je u redu, hvala lepo, doviđenja“.
  Službena lica prilikom obavljanja svog posla treba da se pridržavaju nekog kodeksa ponašanja i izražavanja sa poštenim ljudima sa kojima dolaze u kontakt.
  Oni na ovaj način nesvesno, iz neznanja, sramote samog sebe, svoju službu i ostale kolege kojih ima i redovnih, i kulturnih, ali zbog ovakvih pojedinaca kreću negativne predrasude i prema ostalima.
  Policajci su tamo zbog nas, a ne mi zbog njih, nešto si pomešao lončiće.

 10. MALO VI, MALO MI kaže:

  @ avet

  Jednostavnije mu je da se „zaje**va“ s Vama, negoli sa taksistima na obližnjoj taxi stanici. Koji se, pogotovo vlasnik „fiata stilo“ karavan, skretanjem u desnu stranu u nivou prodavnice „IDEA“ uključuje u saobraćajnicu M. Vuković, a potom gas u smeru Somborskog puta. Ko veli, da ne zaobilazi Trg, pa nazad pored katedrale. Dokle? Pa, najverovatnije do prvog sudara na samom semaforu. Inače, očekivati da šestougaoni znak stop bude dopunjen znakom zabrane skretanja u desnu stranu, odnosno da se sankcioniše pogibeljna vožnja suprotno zabrani (u pitanju je jednosmerna ulica ka Nepkeru) zaludna je rabota. Zapravo hoće, a kada ne zna se.

OSTAVITE KOMENTAR