Zoološki vrt bogatiji za četiri prinove

Zoološki vrt na Paliću bogatiji je za čak četiri mladunčeta – u razmaku od svega tri nedelje, na svet su došle dve eland antilope, lama, i lemur koji se rodio pre nekoliko dana. Sve prinove su sisari biljojedi, koji žive u velikim porodicama, gde su vema lepo prihvaćeni, objašnjavaju u Zoo-vrtu. Ipak, budući da su sve životinje još uvek bebe, najviše vremena provode sa svojim majkama.

Razmnožavanje  životinja i njihova reprodukcija se veoma pažljivo i strogo planiraju u Zoo-vrtu, kako bi svaka pridošlica imala mesta u njihovom, ili nekom drugom vrtu.

Ovog proleća, izvesno je, čeka se i jedan mali magarac, dok je u planu i beba noj. Svi koji žele da posete i vide, kako nove stanare, tako i one starije, mogu da dođu u Zoološki vrt svakog dana od 9 do 19 časova.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. Sojic kaže:

  Fale vam par slonova da se možete nazvati zoovrt

 2. avet kaže:

  To je jako lepo što Zoo-vrtu stižu prinove, što se broj stanovnika povećava.
  Nego, nešto ne čusmo šta bii sa onim odbeglim ili ukradenim malim majmunom što je nestao pre dve-tri nedelje iz zološkog vrta, o tome se i dalje ćuti?

 3. Elefant kaže:

  @Sojic
  Uz jedan par slonova treba i dosta kvalifikovanog i posebno obucenog personala, zatim adekvatni prostor za obitavanje slonova i finansijska sredstva da sve to pokriju. Za drzanje slonova nije dovoljno baciti naramak sena i gotova stvar.

OSTAVITE KOMENTAR