Zoološki vrt dobio pomoć Pokrajine

Zoološki vrt na Paliću dobio je donaciju od pet miliona dinara, kao prvu tranšu sredstava od ukupno 20 miliona dinara, koje je Vlada Vojvodine izdvojila kao pomoć ovom zoo-vrtu.

 

Sredstva će biti isplaćena do kraja godine, a pomenutih pet miliona biće upotrebljeni za sanaciju objekata u vrtu i hranu za životinje. Deo sredstava od ukupne sume biće iskorišćen za proširenje površine zoo-vrta za oko 6,5 hektara prema gradu.

 

Pokrenuta je takođe inicijativa da Pokrajina postane suosnivač Zoološkog vrta, kako bi finansiranje ove ustanove bilo dugoročno rešeno. Palićki zoološki vrt je ustanova od pokrajinskog značaja s obzirom da je jedini u Vojvodini, te je pokrajinska uloga opravdana, dok sa druge strane novim uslovima za držanje životinja u zoo-vrtovima grad finansijski ne može da odgovori, i zato je podrška Pokrajine dobro došla, navode u gradskoj upravi.

 

Izvor: DanasKOMENTARI

 1. b kaže:

  Stvarno mi se svidja  Palicki ZOO,lepo je uredjen i uvek bude nesto novo u njemu

 2. Partyholic kaže:

  Po informaciji na zvaničnom sajtu Zoo vrta, on se trenutno prostire na 10 ha. Znači da će proširenje biti za dve trećine vrta, što je fenomenalna vest. Proširenje će sigurno ići uz prugu Subotica – Palić – Horgoš, jer ni na jednu drugu stranu Zoološki ne može da se širi zbog jezera, privatnih kuća i vila.
  Ukoliko sredstva budu isplaćena do kraja godine, da li bi se moglo očekivati početak proširivanja na početku 2013 godine?

 3. Cuma kaže:

  Ovo je lepa vest. Samo neka prvo obezbede mrkom medvedu i leopardu adekvatne volijere, pa tek onda neka se sire.

OSTAVITE KOMENTAR