Zorićeva se u Francuskoj vraća u formu

Subotička teniserka Nataša Zorić, članica Teniskog kluba Gemax iz Beograda ove sezone igra turnire u francuskoj prvoj ligi i planira povratak na ITF turnire u WTA turu.

Nakon prošlogodišnje povrede i sedmomesečne pauze Nataša je ponovo na terenu, ali ovaj put se odlučila za Francusku.

 

– Turniri u francuskoj prvoj ligi na kojima igram su po jačini u istom rangu sa ITF na kojima sam igrala prethodnih godina. Igranje na ovim turnirima je dosta isplativo, a osim toga pruža mi mogućnost da igram mnogo mečeva i da tako steknem još iskustva i samopouzdanja. Planiram ovde da ostanem celu godinu i da se sledeće godine vratim i ponovo igram WTA turnire. Želim više pažnje da posvetim dublu, u vezi sa tim pregovaram sa jednom drugaricom da mi bude stalni partner tako da se nadam da ćemo imati prilike da u narednom periodu pružimo maksimum – kaže Nataša.

 

Na turnirima u Francuskoj učestvuju i teniserke koje su među 200 najboljih igračica na WTA rang listi, što je dobra prilika da se odmere snage sa kvalitetnijim teniserkama.

 

– Baza mi je u Mecu i ovde igram za klub Moulin les Mec. Igrajući ove turnire dobijam samo poene za francusku ligu i ove godine sam uspela da osvojim deset turnira. Ovde živim, treniram, putujem na turnire. U Mecu boravim samo ukoliko imam slobodne dane između turnira, kući dolazim ređe. Ovde imam dosta prijatelja, ljudi iz kluba mi dosta pomažu tako da se osećam kao kod kuće. Roditelji rade, dosta su zauzeti, pa ne mogu da me posećuju, ali se čujemo svakodnevno tako da nemam osećaj da su daleko.

 

Život profesionalnih tenisera obeležen je mnogobrojnim putovanjima. Iako najviše vremena provode na terenima, ipak se nađe vremena za obilazak gradova.

 

– Najviše volim Pariz. Divan je grad i u njemu se uvek odlično osećam. Tu provodim mnogo vremena zbog turnira, ali imam vremena i da obiđem sva poznatija mesta. Francuska je prelepa zemlja, a zahvaljujući tome što ovde igram imala sam priliku da posetim dosta gradova, ali je Pariz ostavio najveći utisak na mene.

 



KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR