„Kekec“ odlazi u istoriju

Među Subotičanima zrelije dobi gotovo da nema onog ko nije išao na letovanje, zimovanje ili ekskurziju preko „Kekeca“. Gradska turistička organizacija bila je zadužena da šalje decu na odmor, a u tu svrhu imala je i svoje objekte. Tako su alpska kućica u Kranjskoj Gori ili prostrano odmaralište u Svetom Martinu, nedaleko od Splita, upisane u školske uspomene desetrine hiljada nekadašnjih tinejdžera.

Arhitekta Karlo De Negri za „Politiku“ se prisetio kako je 1961. godine partijski gradski vrh odlučio da treba kupiti zgrade za odmor subotičke dece. Nekoliko lokalnih funkcionera, kojima je i on priključen kao stručnjak, selo je u automobil i krenulo u kupovinu objekata za dečja odmarališta.

– Obišli smo nekoliko kuća u Sloveniji, i ova u Kranjskoj Gori, privatno vlasništvo penzionisanog vojnog pilota, odgovarala nam je i po ceni, ali i zbog velikog dvorišta gde je bilo prostora za dogradnju – priseća se De Negri.

Dom u Kranjskoj Gori

Nakon što je dogovorena kupovina, a zbog toga je u ovoj grupi bio i direktor subotičke Komunalne banke, krenuli su ka Splitu, gde su ih uputili u opštinu Žrinovnicu. Tu je u mestu Sveti Martin, postojao nedovršeni zadružni dom. Prostrani objekat imao je svoju plažu, ali i jedan ozbiljan nedostatak – nije imao pijaće vode. Ipak, i ovde je dobra cena prelomila da se kupi objekat, a Subotičani su završili njegovo opremanje, doveli vodu, otvorili ambulantu i restoran za decu i sve do ratova devedesetih godina ovde su letovali mališani iz grada.

Prvobitni izgled dečjeg odmarališta u Svetom Martinu

De Negri pamti i kako je 1970. godine urađen idejni projekat za dogradnju u Kranjskoj Gori, te je godinu dana kasnije ovaj objekat proširen. U poslovnim knjigama ostalo je zabeleženo da su ovi objekti u Sloveniji i Hrvatskoj, kao i još jedan na Paliću, koji danas koristi predškolska ustanova, vredeli 62.640.000 tadašnjih dinara, a inventar je vredeo dodatnih 4,6 miliona dinara. Oni koji su imali uvid u poslovanje „Kekeca“ kažu da je celokupno knjigovodstvo vođeno precizno, da postoji pisani trag za svako naručeno ćebe, kao i kompletna dokumentacija za sve sezonske radnike koji su angažovani u zimovalištu i letovalištu.

U poslednje dve godine „Kekec“ više ne vodi decu nigde, jer ova firma u stečaju nije uspela da održi korak s novim turističkim organizacijama, a njena imovina po republikama bivše SFRJ još čeka rasplet. Raspad zemlje doveo je u pitanje gazdovanje imovinom u sada samostalnim republikama. Prvo je kuća u Kranjskoj Gori početkom devedesetih godina prošlog veka prodata jednoj slovenačkoj firmi za tadašnjih 150.000 nemačkih maraka. S tim novcem „Kekec“ je uspeo da prebrodi devedesete, ali je zanimljivo da je ova firma, sada u stečaju, i dalje vlasnik 19 odsto objekta u Kranjskoj Gori. Ovo „parče“ imovine izdato je u zakup i zakupac uredno isplaćuje svoje obaveze. Procenjeno je da čitav objekat vredi 215.000 evra, a vode se pregovori da korisnik većeg dela prostora otkupi i „Kekecovih“ 19 odsto.

Što se tiče objekta u Hrvatskoj, njega je „Kekec“, sredinom prve decenije 21. veka, uspeo da proda i za taj novac kupi novi, gotovo završeni objekat na Zlatiboru, na vrlo lepom mestu, sa četiri apartmana u prizemlju i četiri studija na spratu. Trenutno se nastoji da se ovaj objekat proda, i procenjuje se da bi od njegove prodaje bili namireni i troškovi stečaja, ali i svi poverioci, kojima su priznata potraživanja u iznosu od osam miliona dinara, nakon što je „Kekec“, zbog blokade u visini od oko 2,5 milona dinara, otišao u stečaj.

Kada se prodajom objekta na Zlatiboru namire troškovi stečaja, na Republiku Srbiju  preneće se deo imovine u Kranjskoj Gori koji je Subotica kupila 1961. godine, kao i vlasništvo nad zgradom palićkog obdaništa. Tako će se zatvoriti i knjiga uspomena na jedno vreme kada je grad kupovao imovinu kako bi omogućio letovanja i zimski odmor svojim najmlađim stanovnicima.

POLITIKAKOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  Covek izdaleka nauci vise nego kada je bio tamo, hmmm….ja sam uvek mislio da je Kekec na nivou SFRJ, a to bila suboticka firma.

 2. Mr IKS kaže:

  Bravo za tekst !

  Ajde ,sada “izburgijaj” tekst sa pratecim fotkama o NAJ…,NAJ…NAJ…,
  (sve u pozitivi-superlativu), o cuvenom Subotickom Sindikalnom
  Odmaralistu u Orebicu.
  Mislim,i nadam se da je Gosp. Rato,jos ziv i zdrav i da je jedan od ratkih
  Hrvata,zaposlen u subotickoj firmi (mislim da je to bio SUT) koji je kao
  upravnik odmaralista stekao Srbijansku penziju.

  Veliki i srdacni pozdravi za njega!On je za mnoge ostao najveci VB!!! 

 3. dad kaže:

  Imao sam prilike da budem u ovom objektu negde 84/85 preko leta kao ucenik drugog razreda osnovne skole Ivan Goran Kovacic.
  Bas me je ova slika te kuce podsetila na to vreme. Tamo na nekih stotinak metara je bio izvor pitke vode( valjda je jos uvek) a i tamo se nalazio neki fudbalski teren….

  Svaka cast za ovu sliku.

 4. dad kaže:

  Inace, objekat Kekeca je pocetkom devedesetih bio dat u zakup coveku koji je tamo drzao poker aparate, i to mi je bio prvi put da sam probao poker na aparatima. Bas je bilo lepo iskustvo:-(((((((

 5. knjiski_moljac kaže:

  Kao dete, preko Kekeca sam letovala cak tri puta, i to bi se tako nastavilo da se Juga nije raspala i da nije nastupio onaj uzasan rat. Prvi put 1987. sa sestrom, mamom i njenom tetkom, zatim 1988. sa mamom i sestrom u Svetom Martinu, i poslednji put 1989. sa decom iz vrtica, takodje u Svetom Martinu.

  Secam se da sam nam upropastila drugo letovanje kada sam ruku opekla na reso u sobi. Secam se straha od gustera po zidovima sobe, jednog decaka koga je mama zvala (buduci) zet (ali nikad nisam saznala njegovo ime), hotelskog restorana i posudja na plave i braon linije, sobice u kojoj su spremacice svako jutro uredno peglale posteljinu… Jos cuvam haljine sa flekom od sladoleda kojeg smo jele na tom letovanju. Secam se plaze, betona, ulja za suncanje sa mirisom kokosa, Ledo sladoleda u onim lopticama. Najlepsa i nasladja letovanja ikad!

   

 6. su kaže:

  ajmo sad malo o decijem odmaralistu na palicu…
  ne vezano za kekec ali vrlo bitno za su! 

 7. sutram kaže:

  Divno, ovaj tekst i fotografije vratili su me u davno nezaboravno vreme kada sam bio u Kranjskoj Gori, prvi put 1962. a drugi put 1963. godine. Tada sam prvi put bio tako daleko od kuće. U Svetom Martinu ili kako je glasilo poštansko ime Podstrana kraj Splita, bio sam 1968. godine. U odmaralište smo stigli u jutarnje sate 21.Avgusta 1968. godine i sećam se da nas nisu pustili iz autobusa sve negde do podne. Sećam se da su vaspitačice plakale i spominjale da idemo kući. Ksanije sam saznao da su to jutro kada smo mi stigli na more Rusi ušli u Čehoslovačku. I da nezaboravim spomeniti vaspitača naše grupe. Bio je to velikan naše gimnastike pokojni Antun Katančić.

 8. Anonimni kaže:

  DAAAA! KRANJSKA GORA! DIVNA ZIMOVANJA! 70.TIH GODINA IIIII NARAVNO ! DA SE SPOMENE A NE ZABORAVI POKOJNI CVRKUSIC TOMISLAV NASTAVNIK FIZICKOG … SESKO ZAMENIK DIREK. I KUCERA GEZA …TADA DIREKTOR KIZUR ISTVAN SKOLE!PRELEPO DETINJSTVO!

 9. ...... kaže:

  U vreme kada je Kekec postojao nije bilo pitanje DA LI cemo ici na more ili planinu, vec je sve bilo pitanje KADA. Bilo je potrebno samo da roditelji na vreme rezervisu termin – i gotovo. Secam se cestih pozara na brdu iznad Svetog Martina. Jedne godine smo noc proveli na plazi sa putnim torbama. Planina koja gori nocu, sum talasa i hladan pesak nezaboravan su dozivljaj. Pa onda pisma koja su nam roditelji slali, a delili ih za vreme rucka ili vecere u trpezariji. Smene su , bar sedamdesetih godina, trajale po dve nedelje.  … 😆
   

 10. Jolanka Salai kaže:

  Znam da vise ne vrede pametovati, oko zbivanja u nasoj divnoj domovini Jugoslaviji, ali ja sam veliki nostalgicar i uvek mi je lepo, pa sam cak i zeljna da vidim “stara mesta” gde sam nekada provela divne dane, trenutke svoje mladosti. bila sam i u Kranjskoj gori, pa i u Svetom Martiunu u odmaralistu. Mozda je luckasto ali bi volele da vidim kako ta mesta, zgrade, plaze danas izgledaju. Gledam ja preko googl mape, ali nazalost toliko vremena je proslo da sada ne mogu prepoznati zgrade. (bilo je to negde 60-tih godina proslog veka) . Volela bi da neko, ko je u mogucnosti, ili je voljan da objavi te slike danas, da to ucini, jer bi nas usrecio. Hvala unapred!

 11. ,,Molac" Jovica kaže:

  Za Uskrs 2017.g na Veliki petak isao od Stobreca peske uz more trazeci nasu plazu sa stepenicama i gvozdenom ogradom sa betonskim vencom sa oblucima,i odmaraliste preko puta nekadasnje jadranske magistrale.Naravno nasao sam Podstranu i ulicu Sv. Martin,plazu i ostalo.Zadnji put tu sam stao15 minuta 1984.g.vozeci kamion ,,Transporta,,N.Knezevac…Okupao sam se sad naravno.Uskoro pustam slike plaze iz:1965;1967,1971(poslednje decije letovanje moje) i 2017.g.

 12. ,,Molac" Jovica kaže:

  `18.05.2018’ponovo se okupao na plazi bivseg subotickog odmaralista.Uskoro slike.

 13. ,,Molac" Jovica kaže:

  U nasem odmaralistu pored ,,poste,,i ,,opstine,,nalazi se i biblioteka,Bila je subota nisam skupio snage da udjem na casicu razgovora o starim vremenima.U cetvrtak iz Titela krenuo sam da stopiram u 6 i 30 za Split.U Zagrebu sam bio u 14,15.U Pirovcu u 21 h.( auto put)Petar iz Splita me je dovezao pred vrata kampa u Stobrec u 22 h.Za 15,5 sati ili uri (830 km.) sam stiga u Split.LJudi sto su me vozili bili su divni.Hvala im svima.Putovanje je bilo nezaboravno.Stopiram 45 godina.Najduza ruta mi je bila Roterdam-Novi Sad za 43 sata.Druge godine stopiranja 1974.sam zabelezio 600 vozila koji su stali.Sledece 1975 .g. bilo je 1000 vozila,od konske zaprege,traktora do kadilak eldorada.Od tada nisam vise brojao.

 14. ,,Molac" Jovica kaže:

  Uskrs 2018.

 15. ,,Molac" Jovica kaže:

  Plaza ,,Kekec” 1967.

 16. ,,Molac" Jovica kaže:

  Split 1967.

 17. ,,Molac" Jovica kaže:

  Poslednje djacko letovanje u ,,Kekecu ” 1971.

 18. ,,Molac" Jovica kaže:

  Zgrada odmaralista

 19. ,,Molac" Jovica kaže:

  Uskrs 2017.

 20. ,,Molac" Jovica kaže:

  ,,Kekec “

 21. ,,Molac" Jovica kaže:

  Odmaraliste

 22. ,,Molac" Jovica kaže:

  Plaza 2017

 23. ,,Molac" Jovica kaže:

  2017

 24. ,,Molac" Jovica kaže:

  2017.

 25. ,,Molac" Jovica kaže:

  Podstrana

 26. ,,Molac" Jovica kaže:

  Plaza

 27. ,,Molac" Jovica kaže:

  2017..

 28. ,,Molac" Jovica kaže:

  Silazak na plazu.

 29. ,,Molac" Jovica kaže:

  Stepeniste

 30. ,,Molac" Jovica kaže:

  2017…

 31. ,,Molac" Jovica kaže:

  !

 32. ,,Molac" Jovica kaže:

  !!

 33. ,,Molac" Jovica kaže:

  Isti detalj plaze kao i sa one slike iz 1967.

 34. ,,Molac" Jovica kaže:

  Uskrs 2018..

 35. ,,Molac" Jovica kaže:

  Pogled na plazu

 36. ,,Molac" Jovica kaže:

  Basta hotela ,,Lav “

 37. ,,Molac" Jovica kaže:

  Hotel ,,Lav “

 38. ,,Molac" Jovica kaže:

  Podstrana 2018. uskrs

 39. ,,Molac" Jovica kaže:

  Plaza hotela ,,Lav ” uskrs 2017.

 40. Deks kaže:

  Jovice hvala vam za slike iz Svetog Martina nekadašnjeg Kekecovog odmarališta. Zaista imam želju da ponovo vidim to mesto gde sam u mlađim danima često letovao poslednji put 1990.g. Ono što me je uvek asociralo na to odmaralište je duga staza od ulaza sa magistrale do samog objekta prožeta drvoredom palmi i sitnim belim kamenčićima koji su bili i svuda oko hotela. Kada idete ili se vraćate sa plaže osećali ste se tako spokojno pored palmi i mirisa mora uz pesmu zrikavaca. Koliko vidim objekat je sačuvan, vide se i palme ali nema kamenčića i ne verujem da je taj nekadašnji jedinstveni ambijent sačuvan.

 41. ,,Molac" Jovica kaže:

  Deks hvala na javljanju.Dugo vec cekam da se neko javi.Bio sam tamo 2017.g.i 2018.g.Slike sam malo kasnije postavio.Mi smo nekad tamo putovali autobusima.Uvek bi ujutro oko 5-6 h stali u Pocitelju kod Capljine.Tu je vazduh bio sasvim drugaciji.Dolinom Neretve,preko Makarske i Omisa bi stizali za nekoliko sati do ,,Kekeca,”Mislim da se upravnica odmaralista zvala Terika iz Subotice.Arhitekta koji je zgradu projektovao bio mi je profesor 76-79.g u Subotici.Potpuno si u pravu,ja sam to skroz zaboravio,bili su beli kamencici prema omaralistu kad predjemo jadr.magistrala.Odmah sam se setio cim sam procitao komentar.Pored staze su bile njive sa breskvama i vinogradi a ne objekti sada.Bila je tu i neka prosta kapija od cevi.Video si da je na delu za kupanje nikla privatna vila.Na srecu ostalo je ono ,,nase”stepeniste iz starih vremena.Na plazi se vidi 2017.g,,sis-mariska”zimzeleno drvo iz onih vremena.Sledece 2018.g.kad sam bio drveta nije bilo,poseceno je.Ima ga dalje niz plazu prema hotelu ,,Lav.”Ja sada zivim u Titelu,S.Miletica 126 , radim u Zrenjaninu.Ako te put ovuda nanese svrati slobodno na casicu pica i kriglu razgovora.Pozdrav Jovica-064 8116537 !

 42. Eržebet D. kaže:

  Hvala Vam za slike i da ste posetili nekadašnje odmaralište KEKEC. Od 1970 god. sam do 1977 god. Svake godine išla tamo sa majkom po mesec dana po savetu lekara. Bila sam jako bolesno dete, imala sam težak bronhitis. Hvala morskom vazduhu, izlečeno je! Te palme su sađene onih godina.. Evo skoro imam 60 god… Koliko puta se setim tog odmarališta, Brenner Terike, direktorice, Erži nenikja koja je peglala, Gizi nen ija koja je kuvala..Čika Ratka, domaraMare njegove žene.. . A sećam se preko puta odmarališta jedne porodice, baba je dovikivala za unuke Ljubica, Tončika… Gde li su, jesu li živi…
  Hvala za slike, za delove naših uspomena
  .

 43. ,,Molac" Jovica kaže:

  Od moje objave prošlo je dve godine.Svakih par dana ,nedelju dana,kako kad ,otvorim ovo da vidim da li se neko javio.Vi Eržebet ste drugi.Obradovao me je jako komentar početkom avgusta.Često mi je to naše letovalište u glavi.Vaša današnja poruka mi je dala mnogo energije,da budem iskren morao sam i koju suzu pustiti a knedla u grlu je bila ogromna.Javiću se uskoro.

 44. Memorabilis kaže:

  @ “Molac” Jovica

  Bio sam u jednoj smeni za vreme letnjeg raspusta 1962 godine u Sv Martinu. Znam da mi (nam) je bilo lepo. Osim nastavnika fiskulture KIatancica, i direktora skole “Kizur Istvan” izvesnog Kolara, ne secam se vise nikoga. Od dece se secam jos samo difuzno nekih drugova i drugarica iz tog vremena, ali ne i njihovih imena. Bilo je davno i svi su u medjuvremenu otisli na razne strane, a neki i nisu valjda vise u zivotu. Cak mislim da me ni slike ne podsecaju na to vreme. Slabo sta mogu na njima prepoznati. Verovatno se sve temeljno promenilo. Osim mozda plaze. Ona mi na slikama deluje prepoznatlivo. Od svega mi je najupecatljivije ostao u secanju jedan slager iz toga vremena – Corrina, Corrina i love you so… Plocu smo pustali svakog podneva pred rucak. Uvece bi ponekad bio organizovan ples, i taj slager je isao bezbroj puta i pamtim ga i dan danas. Rec Disco tada jos nije bila poznata. Sve u svemu, jedno daleko maglovito, ali pozitivno secanje.

 45. Lansky kaže:

  Subotičke novine 1964. godine
  https://www.gradsubotica.co.rs/wp-content/uploads/2019/10/1.jpg
  https://www.gradsubotica.co.rs/wp-content/uploads/2019/10/2.jpg
  https://www.gradsubotica.co.rs/wp-content/uploads/2019/10/23.jpg

 46. Trovach kaže:

  @”Molac” Jovica…Bio sam jako mali (nesto pre 3. rodjendana) kada sam bio na svom prvom letovanju preko “Kekeca” u Svetom Martinu. Ona slika odmaralista mi je dodatno oslobodila secanja. Okolo su bili vinogradi kojih sam se (ne znam zasto) plasio i teta Sela mi je pretila da ce me odvesti tamo ako budem nevaljao :). Moja mama je bila jedna od negovateljica i cesto prica da sam bio bas bas nestasan. Imao sam dva nesto starija druga koji su mi rekli da vise ne treba da sedim na nosi dok piskim. Tada sam to poceo raditi stojecki. Problem je sto smo sva trojica stojecki istovremeno piskili u nosu koja je bila u spavaoni, a nismo bili bas precizni :). Secam se i plaze. To je bilo vise neko izbetonirano setaliste sa betonskim zidicem, jedna od negovateljica se tamo ubola na kaktus i to je sve cega se secam.

 47. Kekec1979 kaže:

  Poštovanje Molac, hvala vam hiljadu puta na ovim lepim uspomenama što ste nam uslikali, ja sam 79.godište,išla sam sa Kekecom još u vreme obdaništa, sećam se da smo lovili guštere u zidovima na plaži i uživali iza odmarališta u čudesnim ulovima, zvezde ježeva, to mi se urezalo mnogo u sećanja. Takođe i belih kamenčića i nezaboravnih palmi kohe sa samo na moru viđala. Ako možete napišite tačnu adresu da makarpreko Google mape pronađem, a ako me nekad put tamo odvede sigurno ću slike postaviti ovde, još jednom veliki pozdrav za sve nostalgičare iz tog vremena

 48. ,,Molac" Jovica kaže:

  Kekec 1979.cesto otvaram ovo.SVAKO novo pismo me obraduje.Lako je naci : Posle Splita prvo dodje Stobrec,zatim Strozanac i naravno Podstrana (Imate tablu,ispod je moj bicikl)Ranije je bila ulica Sveti Martin,sad je Strozanacka cesta.Nase odmaraliste je od te table na 2-3 km.Sa leve strane,sad je to opstina i biblioteka a sa desne je nasa plaza,Tu je privatna vila sad. Ali plazi moze da se pridje od mora,svaki klometar dva ima prilaz.Sve je to na mojim slikama objavljeno,a imate opisano moje putovanja stopom proslog i pretproslog Uskrsa tamo !(face buke:Marinkov Radivoj ili Jovica 064-8116537,nekad Mol sadTitel)

 49. Eržebet D. kaže:

  Upišite u Google map : Knižnica, Podstrana
  Prepoznaćete zgradu,malo dalje od puta prema planini…. gledajte izbliza!… Pozdrav

 50. ,,Molac" Jovica kaže:

  Odlicna je slika.Sad je nadjoh.

 51. Kekec1979 kaže:

  Gosp. Molac hvala na odgovoru, puno pozdrava

 52. Kekec1979 kaže:

  Gosp. Eržebet hvala i vama

 53. ,,Molac" Jovica kaže:

  Danas na pijaci nadjoh decije novine ,,Kekec” iz 1961. g.izdanje na madjarskom jeziku,(kao ime naseg odmaralista) !

 54. Anonimni kaže:

  Obradovala sam se videvši slike nekada davno radila u odmaralištu ,,kekec” kao servirala bilo je nezaboravno.Imala sam 18 god. Sećam se tu dole je bila velika trpezarija … A put gore iza nje je vodio u naše sobe za osoblje… Prekoputa magistrale nezaboravna plaža… .. A u Kranjskoj gori veliki hotel .. naše sobe su bile prekoputa hotela u blizini ,,Paciji hram” Porentov dom pivnica… Prelepa priroda sećam se diskoteka,,Larix” ..,,Prisank” ehhhhhh …eh….

 55. ,,Molac" Jovica kaže:

  Bravo ,Hvala sto si se javila !

 56. ,,Molac" Jovica kaže:

  Ovo nema bas veze sa nasim odmaralistem,ali,nije u pitanju velika daljina,tus-grafika rad pok. DJankovic Ilone iz Zrenjanina 1983.g.Makarska !

 57. ,,Molac" Jovica kaže:

  Samo jednom sam bio u Kransku Goru,jako mali,samo se secam reci ,,vitranc”.

 58. ,,Molac" Jovica kaže:

  Krajem 60.tih i pocetkom 70.tih godina kad smo letovali u ,,Kekecu ” prodavali su se na plazi suveniri sa fotkama Splita !

 59. ,,Molac" Jovica kaže:

  Suvenir !

 60. ,,Molac" Jovica kaže:

  Za poneti kuci !(Hogy vigyen haza !)

 61. Jolanka Salai kaže:

  Prošlo je par godina kada sam se javila sa svojim uspomenama. I sad ponovo suze mi idu! Hvala Vam “Molac” Jovica za predivne slike! Zgrada ista, i silaz na plažu! Sve se može prepoznati! Predivne uspomene! Imam i ja neke stare slike, potražicu, i ako budem znala staviću! Hvala još jednom!

 62. ,,Molac" Jovica kaže:

  Eto posle punih 5 godina javila se Jolanka ! Pokusaj naci sve slike sto imas.Objavi ih,ako ne ide javi se,pusticemo ih nekako.Da sacuvamo od zaborava lepe uspomene .Hvala i Tebi !

 63. Eniko77 kaže:

  S vremena na vreme pogledam Vase slike i uzivam u uspomenama. Letovala sam sa Kekecom tamo par godina preko skole.Secam se vocnjaka i da smo jednom uvece isli preko brati 🙂 A na plazi tj. u vodi je bila betonska kocka sa kojeg smo skakali u vodu,tu sam jednom gadno rasekla nogu. Oziljak me podseca na te divne dane. Kad tad ali se moram vratiti jednom da vidim mesto. Hvala Vam na slikama!

 64. ,,Molac" Jovica kaže:

  Danas slikano:09.09.2020.
  Stobrec,zaliv.Udaljeno oko 2 km. od naseg ,,Kekeca”.

 65. ,,Molac" Jovica kaže:

  Marina

 66. ,,Molac" Jovica kaže:

  hotela ,,Lav” !

 67. Anonimni kaže:

  Pogled sa Mosora na more i Brac(u magli) negde iznad odmaralista ,,Kekec”!

 68. ,,Molac Jovica kaže:

  Gore na Mosoru,iznad ,,Kekec-a”!

 69. ,,Molac" Jovica kaže:

  Pogled sa Mosora na more i Brac,negde iznad odmaralista ,,Kekec”!

OSTAVITE KOMENTAR