Međunarodna škola organske poljoprivrede

Oko 150 polaznika zainteresovano je za  Međunarodnu školu organske poljoprivrede koja je organizovana u Subotici. Reč je o projektu koji zajednički realizuju  Otvoreni univerzitet, kroz projekat reforme poljoprivrede Srbije u tranziciji. Projekt se sprovodi uz podršku Svetske banke preko Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

.

Cilj je da se poljoprivrednici  obrazuju na način na koji sa svojim proizvodima mogu da budu konkurentni  na regionalnom i međunarodnom tržištu organske proizvodnje. U protekle dve decenije  organska proizvodnja doživljava razne uspone i padove, ali poslednjih godina se malo radi na dodeli subvencija od strane države, kao i edukaciji samih proizvođača o prednostima organske proizvodnje. Naravno, država daje određene subvencije, ali to je nedovoljno, smatraju proizvođači.

 .

Projektom Međunarodna škola organske proizvodnje trebalo bi da Subotici vrati „nekadašnji sjaj“, kada je bila pravi pionir u ovoj oblasti, zajedno sa Terasom. Da se podsetimo, sa farme Mamužić je u zemlju crvene paprike Mađarsku izvozio  – crvenu papriku.

Projekat  predviđa devet modula sa različitim tema . Na prvom modulu biće reči o  organskoj i biljnoj proizvodnji, a na preostalih osam govoriće se o stočarskoj proizvodnji, preradi organske sirovine, kao i o modulima koji su vezani za menadžment i marketing u ovoj sferi.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 79 = 80

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: