1. maj na Paliću

Do pre nekoliko godina je važilo pravilo da za Međunarodni praznik rada "1. maj" svi putevi vode na Palić. Međutim, u poslednje vreme sve više opada njegova popularnost među Subotičanima i mnogi se radije odlučuju da ovaj praznik provedu na drugom mestu. Ista je situacija i sa gostima koji nam dolaze iz drugih mesta. Primera radi, pre nekoliko godina je Palić za tih nekoliko dana posećivalo i do 100.000 ljudi, da bi se ta cifra smanjila na sadašnjih 40.000.

1 Maj Palic (15)

 

Danas je organizovano sad već tradicionalno druženje sa gradonačelnikom i ostalim organizatorima Prvomajskog uranka. Procene su da je na današnji dan Palić posetilo oko 10.000 posetilaca, a svi smeštajni kapaciteti su popunjeni, zbog čega su organizatori zadovljni i smatraju da će manifestacija biti uspešna.

Maglai 1 Maj Palic (7)

 

Palić je posetio i pokrajinski sekretar za privredu Miroslav Vasin, koji je obišao rekonstruisani muški štrand za koji je pokrajina izdvojila  5 miliona dinara. Ono što je svakako prijatno osveženje jeste prskalica koja je vraćena u funkciju i postavljena kod muškog štranda.

 

1 Maj Palic (28)

1 Maj Palic (23)

 

U lunaparku

1 Maj Palic (11)

 

Izbori su prošli, ali kampanja još traje. Najveće šatore i štandove su imale stranke trenutne gradske i republičke vladajuće koalicije.

 

SNS 1 Maj Palic (57)

Gojko Rdic SNS 1 Maj Palic (59)

1 Maj Palic (53)

SVM 1 Maj Palic (52)

Više fotografija sa Palića u povezanoj galeriji:

1. maj na PalićuKOMENTARI

 1. miso kaže:

  Čemu ovo? Zašto ništa ne može da prođe bez stranaka. Do nedavno smo imali pola godine predizborne kampanje a danas je uvedeno pravilo da predizborna kampanja nikada ne prestaje.

   

 2. Neša kaže:

  Politički marketing?!?

  Ovo sve oko nas sve više i više nema veze sa zdravim razumom!

 3. atila kaže:

  sramvas bilo gadimse od suboticke stranke dal bio srbski ili madarski niza 1.maj nam ubijate mozak sa vasim politikom fuj

   

 4. pravdoljub kaže:

  Koje gadosti ise sa ovom politikom. Ljudi budite sigurni da ovo nece dugo potrajati, balon se duva dok ne pukne kada pukne vise ga niko ne sastavlja. Ovi ce se medjusobno potrebiti..

 5. ferenc kaže:

  ovo je praznok RADA a ne praznik politickih partija sramota sto to normalni razum dopusta

 6. Dr. Mr. i tako kaže:

  Pitam se samo da li su ovi stranacki rostilji prosli kod sanitarne inspekcije i da li ovi radnici imaju sanitarni pregled.O kasi i PDV-u da i nepitam!!!

  Predpostavljam da im je prvomajski moto bio – prodamo par pljeskavica ovoj gladnoj stoci i imamo ceo dan da zderemo i pijemo na njihov racun!

 7. Suboticanin kaže:

  Pravi politicki kiceraj na celu sa gradonacelnikom.

 8. emanuel kaže:

  Pitam se pitam što godinama nisam otišao na Palić za 1maj?
  – možda zbog Šapca na obali jezera
  – ili dima, pevaljki i WC-a kojih ima
  – ili zbog odličnog programa pored jezera?
  – možda baš zato što ima nešto i za nas "mlađe" 
  – ili su samo pozvani simpatizeri stranaka na peČenje u jedan od njihovih šatora 

  Nije da omalovažavam ovu manifestaciju od životnog značaja za JEDAN turistički dan Palića … ali da ste se potrudili da sve ostane isto zadnji sto godina … bogame jeste 🙂 
  Svaka čast na još jednoj copy-paste godina za 1.maj na Paliću !!!
   

 9. stormwatch kaže:

  Jadno i bedno, kakve veze ima 1. maj sa vladom?

 10. Zasto? kaže:

  Sad je vec politika umesana u sve… Ne moze covek na miru nista da uradi, a da ne naidje na neku vezu sa politikom. 
  Palic posecujem svake godine za prvi maj, odnosno drugi, osim ove godine, jer realno, ako planiras u lina-park, bez postenih 2000 ni ne treba da odes, cene su stvarno previse povisene za "Nas" dzep. Razumem ja da se tamo potrosi puno struje + organizacija i sve to, ali i onda su u debelom plusu, mogli bi da prilagode cene trenutnoj situaciji, verujem da ce i onda biti dobrim u plusu!  

 11. Bundes kaže:

  Stranački štandovi, pa šta? Prođi dalje i obraćaj pažnju na lepša mesta. Ne razumem žašto svi mediji objavljuju vesti vezano za stranke i stranačke aktiviste? Svaka druga slika na ovoj vesti je vezana gradske političare i njihove političke boje, a nije to bila tema.

  Emanuele, šta tebi smeta Šabac?

 12. vokille kaže:

  Bundes- prvi maj je praznik, a ne još jedan dan da nas stranke bombarduju, sad ispada da ova stranačka kampanja traje 0-24 svakog dana svake godine!  
  Bilo je manje ljudi, ali i manje smeća, nisu bile pevaljke (doobro je), bilo je dosta lepo uređenih štandova. Ali na onom novom molu, već se odvalila jedna daska ( uf baš je potrajalo, izgleda da sam se debelo zeznuo oko analize stanja mola pre par dana) i ladno su me sakupljači sekundarnih sirovina pokušali opelješiti. Čačani i leskovčani su ostali, njihov roštilj i dalje ostao najbolji i kvalitetni, većina ostalih poznatih po smrznutom mesu(sa primesama larvi trihinele i pantljičari) su se razišli. 
  Šteta je što je Trench definitivno propao.
  U Šapcu bar imaju relativnu ( u poređenju sa našim jezerom) čistu reku. 

 13. sdfa kaže:

  Sta Gabric i Parac i dalje rade u gradskoj vlasti. Zar su se i oni prebacili u SNS?

 14. Neša kaže:

  Bundes:

  Stranački štandovi, pa šta? Prođi dalje i obraćaj pažnju na lepša mesta. Ne razumem žašto svi mediji objavljuju vesti vezano za stranke i stranačke aktiviste? Svaka druga slika na ovoj vesti je vezana gradske političare i njihove političke boje, a nije to bila tema.

   

   

  Ne shvatate psihologiju javnog i propagandnog delovanja i zašto su stranke prisustne svugde i na svakom koraku. Uporedite to sa npr. reklamom koka kole svojevremeno. Ceo svet je tražio to piće jer je bilo sveprisutno na svakom koraku.

  Nažalost, svi domaći mediji su politizovani na ovaj ili onaj način. Neki su direktno u rukama ili pod kontrolom stranaka a neki primorani da se bave stranačkim delovanjem da bi opstali. Oni treći politiku spominju samo u cilju njene kritike ali je javnost nesposobna da tu kritiku prepozna.

  Boljitak se može očekivati isključivo kada mediji budu odlučili da odbace politiku, političare i politikantsvo kao esencijalni deo društva i svoj prostor budu dali ljudima i događajima od stvarne i korisne vrednosti.

  Ali, sa medijima koji danas postoje to je nemoguće jer to su mediji koji su do pre par godina, kada ih je bilo mnogo više, bili najnegledaniji, najneslušaniji i najnečitaniji jer su bili najnekvalitetniji.

  Sve od mediji što je valjalo, bilo kvalitetno, čitano, slušano i gledano jednostavno je ugašeno ili ugušeno. Setite se šta ste i koga čitali, slušali i gledali do pre 5-6 godina (kada je izvršena medijska čistka) i zbog čega (kakvih sadržaja) ste to činili i pokušajte da sebi date odgovor zašto u to vreme niste pratili medije koji danas postoje a koje ste uslovno rečeno primorani da pratite jer onih drugih više nema.

  Građani su, a sam tim i celo društvo, po pitanju medija spali sa konja na magarca. I taj magarac treba društvo da vodi napred? Treba da zna da politici, političarima i politikanstvu nije mesto u medijima?!? Ko u to veruje i sam je magarac.

OSTAVITE KOMENTAR