Palić: Radnik poginuo na poslu

Radnik M.S. (52) u ugostiteljskoj radnji „“Volej bič“ na Paliću, koji je usled povreda na radu preminuo dva dana kasnije, 14. avgusta, bio je angažovan „na crno“, pa će u skladu sa tim inspektor rada preduzeti odgovarajuće mere, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja.

hitna pomoc

Inspekcija rada za Severnobački okrug je izvršila nadzor i utvrdila da je M.S. bio radno angažovan na poslovima čuvara bez zaključenog ugovora o radu ili drugog ugovora u skladu sa zakonom, kao i da poslodavac nije podneo prijavu na obavezno socijalno osiguranje, precizira se u saospstenju.

U daljem postupku inspekcijskog nadzora, na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja, inspektor rada će preduzeti odgovarajuće mere, napominje se u saopštenju.

Nastradali radnik je trebalo da donese zvučnik sa tavana na koji se izlazi kroz otvor na tavanici magacinskog prostora, pri čemu je sa merdevina visine oko tri metra pao na pod gde ga je pronašao drugi zaposleni.

M.S. je usled te povrede dva dana kasnije preminuo u bolnici.

 

TanjugKOMENTARI

 1. Moje ime kaže:

  Jadnik bi verovatno nastradao i da je bio prijavljen kako treba. Saucesce porodici.
  A o inspekciji koja sada otkriva kako je radnik bio neprijavljen… izvinite, to je takva sramota i javasluk da vam nema ravnih. Bilo gde da zagrebete , ali stvarno, nacicete nesto ilegalno i nekog neprijavljenog. BILO GDE. Ali , avaj! Znate sta hocu da kazem.

 2. Pravdoljub kaže:

  Neka mu je laka crna zemlja. Porodici,rodbini i prijateljima najdublji izraz saučešća.

 3. Megille kaže:

  Proverite kod Čakanja ili kod Milorda na Paliću da li su svi priljavljeni ?

 4. gile kaže:

  To sa neprijavljenim radnicima i inspekcijom je smešno. Više je neprijavljenih nego prijavljenih. Ja kada hoću da popravim nešto po kući nazovem majstora, da nekim slučajem pogine bilo bi kao da sam angažovao neprijavljenog radnika.

OSTAVITE KOMENTAR

55 + = 57

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: