170 miliona dinara mesnim zajednicama

Из Уједињених региона Србије подсећају да је Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе,  01. априла објавило јавни позив за подношење предлога инфраструктурних пројеката а у оквиру мере подршке развоју инфраструктуре у месним заједницама.


Укупна расположива средства за реализацију ове мере износе 170 милиона динара,  а рок за подношење документације истиче 12. априла. Услови за аплицирање као и неопходна документација објављени су  на сајту овог Министарства,  из чега се јасно види да могућност аплицирања на ова преко потребна средства у целости зависе од спремности месних заједница  односно од способности  људи који седе у истим.

 
Уколико на функцијама председника МЗ и чланова савета седе најподобнији политички кадрови појединих странака  овакав начин финансирања ће за све нас још дуго бити научна фантастика. Из тог разлога сматрамо да су избори за МЗ од приоритеног значаја  за све грађане – истичу у УРС Суботица наводећи да су спремни да у сваком тренутку изађу у сусрет свим заинтересованим месним заједницама, које испуњавају услове из јавног позива , и помогну у процесу аплицирања за поменута средства јер је јачање и осамостаљивање МЗ један од основа програма деловања УРС-а.KOMENTARI

 1. Ljubiša kaže:

  Isti taj URS je “zaslužan” za zakon kojim je ukinut račun za sopstvena sredstva mesnih zajednica. Mnoge mesne zajednice su raspolagale novcem od izdavanja prostorija u zakup i slično, a sada se taj novac direktno sliva u gradsku kasu, pa gde završi, ko zna… Da se ne lažemo, Ministarstvo će sredstva po ovom konkursu dodeliti onim mesnim zajednicama koje su podobne, odnosno u kojima URS vodi glavnu reč.

 2. dasHHa kaže:

  Za hiljade mesnih zajednica u srbiji 1,6 miliona eura nije dosta ni za zvake!

 3. jaca kaže:

  Ovi jos postoje?

 4. gorki kaže:

  Glupog li saopštenja ali zaista….

 5. Sergio kaže:

  Niko ne zna gde će ustvari završiti te pare.

OSTAVITE KOMENTAR