“180 dana humanosti”

Potpisan je ugovor o donaciji između grada Subotice, Osnovne i srednje specijalne škole „Žarko Zrenjanin” i SZTR „Proleće”, u okviru projekta „180 dana humanosti”. Član gradskog veća zadužen za socijalna pitanja kaže kada je saznao da deca u osnovnoj školi dobijaju užinu, a u srednjoj ne, odlučio je da im u ime grada pomogne. Prva užina će biti isporučena  27.januara, a poslednja 31.decembra ove godine. Reč je 20.000 obroka za učenike pomenute škole. Jovanka Tešanović,direktorka OISŠ "Žarko Zrenjanin" zahvalila se članu GV zaduženom za socijalna pitanja što im je pomogao, kao i donatoru-"Proleću". Tešanovićka je istakla da mnoga deca žive u teškim uslovima i da im je tokom dana jedini obrok onaj koji dobiju u školi. Dalje objašnjava da imaju mnogo donatora i da im grad donira besplatnu užinu za 81 osnovca. 

Inicijativa za rešavanje problema je potekla od Milimir Vujadinovića, član Gradskog veća zaduženog za oblast socijalne zaštite, koji je putem medija saznao za problem i onda posetio direktorku sa svojim saradnicima. 

– Nakon novogodišnjih praznika otišao sam na sastanak sa svojim saradnicima kod direktorke i pobliže se upoznao sa problem. Ideja je bila da se akcija zove "100 dana humanosti", jer je u pitanju 114 dece i 100 dana, ali donator je insistirao da obezbedi užinu za drugo polugodište i prvo polugodište naredne školske godine – rekao je Milimir Vujadinović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite.

Predstavnici pekare “Proleće” ističos zarko zrenjanin Cilj akcije je da se trajno reši problem sa užinama u školi.

 KOMENTARI

  1. Sanja kaže:

    Za svaku pohvalu . Bravo smiley

  2. Pravdoljub kaže:

    Napokon nesto lepo …

     

OSTAVITE KOMENTAR