22.septembar Dan bez automobila

Manifestacija Dan bez automobila u Subotici će se obeležiti 22.septembra pod motom “Alternativna mobilnost”.  Saobraćaj je jedan od najvećih zagađivača vazduha. Najnoviji izveštaji nadležnih institucija u Srbiji pokazuju da 30 odsto populacije udiše zagađen vazduh, koji u 50 odsto slučajeva izazivaju isparenja i gasovi iz auspuha. U Subotici je problem izražen zbog sve većeg broja vozila u centru i izgradnje sve većih parkirališta u gradskim ulicama i okućnicama.

 

Akcija  “Evropska nedelja mobilnosti” je kampanja posvećena održivim vidovima saobraćaja i kretanja u gradu uopšte.

Po tradiciji biće organizovana vožnja bicikla od centra do OŠ “Miroslav Antić” na Paliću. U okviru akcije  na Trgu žrtava fašizma u organizaciji Biciklističkog kluba “Spartak” održaće se trka biciklista, kao i vožnja do i oko jezera Palić u organizaciji kluba za ekstremne sportove.

 

Predviđeno je zatvaranje saobraćaja u užem centru grada i to: Trg Žrtava fašizma i Trg svete Terezije, između ulica Matka Vukovića i Petefi Šandora, kao i ulica Dimitrije Tucovića. Vreme zatvaranja je od srede  od 20 časova do 13 časova narednog dana na Trgovima, a Dimitrija Tucovića od 20 časova.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: