36-ti rođendan Gerontološkog centra Subotica

Gerontološki centar u Subotici proslavio je 36-ti rođendan. Reč je o socijalnoj ustanovi koja je proširila svoje usluge, tako da pored usluge kućne nege i pomoći u kući, otvoreno je 11 gerontoloških klubova u gradskim i prigradskim mesnim zajednicama, a kao najznačajni projekat izdvojeno je otvaranje Centra za fizikalnu i medicinsku rehabilitaciju, kao deo IPA projekta sa Hrvatskom, i gradnja postrojenja na biomasu koja krajem jula trebalo bi da bude završena.

– Gerontološki centra je prepoznat kao jedna od retkih socijalnih ustanova koja se okreće obnovljivim izvorima energije i štedi energiju. Do kraja jula biće završeno postrojenje na biomasu u Domu za negu starih u ulici 27.marta. MI smo oduvek se okretali energetskoj efikasnosti, tako da smo 2001.godine počeli malim koracima zamenom prozora i vrata, da bi sada bili jedinstveni i prepoznatljivi kao socijalna ustanova koja je energetski efikasna. Sledeće nedelje potpisujemo ugovor oko postavljanja termoizolacije na fasadi objekta. Mogu slobodno da kažem da smo prepoznatljiva ustanova u zemlji, a postali smo i zaštitnik grada Subotice – ističe dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra Subotica.gerontoloskiKOMENTARI

  1. stormwatch kaže:

    Kakav je to gerontoloski centar koji je duplo mladji od prosecnog stanovnika istog? Gerontoloski centar sa dugom istorijom treba da bude stariji od svih njegovih stanovnika, a ne ko klinac koji je tek usao u pozno detinjstvo.

  2. Cummiball kaže:

    Ja površno pogledao priloženu fotografiju, pa na brzinu pomislio da se u Gerontološkom centru slavi 36-ti rođendan Nenada Ivaniševića.

OSTAVITE KOMENTAR