38.000 posetilaca u Noći muzeja

Manifestaciju “Noć muzeja” u Subotici ispratilo je oko 38.000 posetilaca koji su posetili neku od 23 ustanove i organizacije, na ukupno 25 lokacija protekle subote.

 

 

Kako je Tanjugu rečeno u Gradskom muzeju, koji je koordinirao “Noć muzeja” po šesti put u Subotici, sve najavljene institucije su učestvovale u ovom kulturnom događaju, a ukupno je zabele eno oko 38.000 posetilaca, što je znatno više od očekivanih 25.000 posetilaca.

 

 

 

 

Kako je izjavila koordinatorka programa manifestacije “Noć muzeja” Mirjana Rodić, Gradski muzej i suvenirnicu Gradske kuće posetilo je oko 10.000 ljudi, Sinagogu 5.200, u galeriji “Likovni susret” boravilo je njih 4.000, u Gradskoj biblioteci bilo je 3.500 posetilaca, dok je Gradsku kuću obišlo 2.500 posetilaca.

 

Prema njenim rečima, Art bioskop “Aleksandar Lifka”i pozorište “Deže Kostolanji” posetilo je oko 2.000 posetilaca, a Narodno pozorište Galeriju dr “Vinko Perčić” i Galeriju “De Mediči” oko 1.500 posetilaca.

 

“Jako smo zadovoljni ponudom i brojem posetilaca ove godine. Zabeležena je velika posećenost koja svake godine raste, pa čak postoji i volja da ova manifestacija uđe i u budžet grada”, rekla je Rodićeva Tanjugu i dodala da je po broju posetilaca Subotica iz Beograda i Novog Sada, ali rame uz rame sa Kragujevcem.

 

Ona je naglasila da je, za razliku od nekih drugih gradova, ulaz na svim lokacijama bio besplatan.

 

Zbog raznovrsnosti ponude, organizatori razmišljaju da ova manifestacija u Subotici u narednim godinama postane višednevna.

 

 

RTV, TanjugKOMENTARI

  1. Pametnjaković kaže:

    Ovako velikoj posećenosti ove manifestacije je sigurno doprinelo i odlično obaveštavanje i reklamiranje ove manifestacije u više medija i na vreme.
    Organizacija je ove godine čini mi se zaista bila na visokom nivou. 

OSTAVITE KOMENTAR