44. Dakar Rally – Sagmajster povređen

Jedini predstavnik Srbije, 50. godišnji „big men“ Gabor Sagmajster koji na Dakaru vozi već 14 put (neki računaju da je to njemu 15. Dakar jer je na startu maratona bio i 2008. u Lisabonu, kada je maraton zbog pretnji terorista otkazan i iz Afrike preseljen u Južnu Ameriku).

Iz Saudijske Arabije stiže vest da je Sagmajster povredio zglob desne noge kada ga je „priklještio“ jedan automobilista prilikom preticanja. Na cilju je imao bolove, bio je kod lekara u bivaku, staviće led…i čeka da vidi hoće li uspeti da navuče čizmu….nadamo se da će naš „nesalomivi“ uspeti u tome.

Najnovija informacija:
Stigla je dobra vest….GABOR SAGMAJSTER je nastavio trku i došao do cilja… kao 127-mi…uz zaostatak od 2.35.05 sata, u odnosu na pobednika.

mojsvetbrzine.rsKOMENTARI

 1. Nikola C. kaže:

  Želim mu da povreda nije teška i da mu ne ostanu posledice.
  Ali moram da kažem i ovo, koga više briga za Sagmajsterov reli…
  Išao da pravi bu…u od sebe tamo od svojih para, sad ide od naših.

 2. Glupost kaže:

  Nikola,ako ne znaš nešto dobro da napišeš…bolje je da prećutiš..Sagmajster je sportista i zaljubljenik reli sporta…on ne žali ni sebe ni novac…a to treba poštovati…ako mu ne možemo pomoći…možemo mu reći bravo za sve napore kroz koje prolazi…nadamo se da će nastaviti dalje takmičenje…SREĆNO !!!

 3. Zapad desno kaže:

  Mene ne zanima auto moto sport ali cenim što imamo predstavnika tamo. Ako ima neko bolji neka se prijavi. Da se neko bavi skijaškim skokovima voleo bih da nas predstavlja u tom sportu gde nas nema, pa makar bio i poslednji. Da razvije našu zastavu gde god to može.

 4. ................................................. kaže:

  Gabore TVOJA SUBOTICA je uz TEBE-nedaj se care Ti nas predstavljaš i želim Ti brz i uspešan oporavak . Naravno i da nam još mnogo sezona učestvuješ u trkama.

 5. Croat kaže:

  Hteo bi da hejtujem al i zapad desno ima delimicno pravo . Sj..e ova drzava pare i na spomenike i lampice pa mi onda i nije zao para za Sagmajstera. Zelim mu da stane na noge i zavrsi utrku!

 6. Nevaljali_GASTRO_Blogger_naGradeskiprevoz_SUBOTICA kaže:

  :)))

 7. Svi se sad i u moto sport razumeju?? kaže:

  Drzava sport podrzava.meni cudno
  On sa 50 g to radi,gde su mladi?
  Toliko motorista i nema nikog???
  A ovi sto lupaju kom…., gluposti
  Ne lupaje kad niste iz moto sporta.

 8. Stipan kaže:

  Bez obzira na kojem mestu ce Sagmajster stici na cilj, svaka njemu cast, treba imati jaku volju i m**a uopste krenuti na ovako zahtevan i tezak reli. Da ima neki mlađi vozac iz Srbije toliko dobar i uporan, taj bi vozio tamo, ali trenutno nema takvog ko bi ga zamenio. Voziti dnevno po nekoliko stotina kilometara po onom pesku nije mala stvar, ja se umorim kada samo uzduz i popreko prosaram mojim motorom po Kelebijskoj sumi.

 9. janus kaže:

  On sa sa svojom visinom i težinom nije za ovaj sport pa da je 100% subotičanini i da ima jaku volju. Ne ide njemu taj sport. Naravno da bi se moglo naći i pogodniju osobu i mlađu za ovu disciplinu ,ali sve je kod nas politika…

 10. cule kaže:

  @janus
  Pa nadji onda pogodniju i uporniju osobu od Sagimajstora. Trenutno nema takvog, a jednog dana, mozda vec i dogodine bude. Mozda. Sagimajstor se sam izborio visegodisnjom upornoscu da se moze tamo takmiciti.
  Uostalom, nije bitno pobediti, bitno je ucestvovati, barem se za Srbiju cuje da ima svog predstavnika, znaci, postojimo i u svetu moto relija na pesku…

 11. janus kaže:

  @cule Raspišite konkurs i dajte iste državne pomoći i budućim takmičarima u motokrosu. Na hiljade će se javiti zainteresovanih.Sam se izborio Sagmajster ? O tome bio se moglo divaniti…

 12. ako kanis pobediti.... kaže:

  On je Suboticanin ili Dakarovac ? Vise je tamo nego ovde.Dobro,ne pobedjuje,ne zavrsi trku,povredjuje se ali Dakarani svi znaju za Suboticu.

 13. Tramp kaže:

  Znači još 15 puta i eto penzije.Naravno ako pre toga neka budala u ovoj napacenoj državi ne dodeli mu penziju kao zasluznim gradjanima ,onim pevaljkama ,,glumcima isl.

OSTAVITE KOMENTAR

1 + 5 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: