69 ugovora za javne radove

U Plavoj sali Gradske kuće u Subotici uručeno je 69 ugovora za javne radove. Ugovore je uručio član Gradskog veća zadužen za zdravstvo, socijalnu politiku i zaštitu životne sredine, dr Atila Čengeri.

 

– Iz budžeta grada za javne radove izdvojeno je 5.010.000 dinara, Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova obezbedio je 4.970.000,00 dinara, što znači da je obezbeđeno oko 10 miliona dinara. Javni radovi su mera aktivne politike zapošljavanja koja predviđa odobravanje sredstava za zapošljavanje nezaposlenih lica sa evidencije NSZ, i da se organizuju u cilju zapošljavanja prvenstveno teže zapošljivih nezaposlenih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe, očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih – rekao je član GV zadužen za zdravstvo, socijalnu politiku i životnu sredinu, dr Atila Čengeri.

 

Prošle godine, putem lokalnih javnih radova, obezbeđeno je 7,5 miliona dinara i odobreno 13 projekata, a 35 osoba je zaposleno.KOMENTARI

  1. mislilac kaže:

    Član demokratske stranke, brat, sestra, ili koalicioni partner koji nije dobio novac juče, preko sredstava za tzv. nevladin sektor, dobio je danas preko tzv, javnih radova! Bruka i sramota, dokle više?!

OSTAVITE KOMENTAR