Subotica je večito gradilište

Možda se predstavnicima pokrajinske vlade prilikom nedavne posete Subotici grad učinio kao veliko gradilište dok su pristizali upravo raskopanim delom glavne saobraćajnice, ali, bilo bi zapravo tačnije da su rekli da je Subotica jedno večito gradilište. I to ne zato što se ovde uvek  nešto novo gradi, već stoga što se gotovo ništa što se od gradnje započne nikada ne završi.

Decenijama se govori o tome kako je Subotica grad kulture, sporta, mladih, pa se rade projekti, finansijske konstrukcije, a ostaju nam makete i skice kako bi trebao izgledati kompleks zatvorenih bazena u Dudovoj šumi čija je gradnja počela 1998, Narodno pozorište započeto 2007, Akva park gde prve kupače očekujemo u leto 2020. godine, Gradski stadion do kraja 2021…

Beležimo i slučaj nikad izgrađenog bioskopa pored Radničkog univerziteta, betonskog skeleta koji je uklonjen pre nekoliko godina.

Do tada, eto, postali smo majstori improvizacije. Amfiteatar na Otvorenom postao je bioskop, bazen u Dudovoj šumi prekrivamo zimi balonom, predstave se odigravaju u Sokolskom domu dok glumci probe imaju u prostorijama zapuštene fabrike Mladost, u centru grada od pozorišta za sada imamo samo lepu fasadu i veliko, ili tačnije večito gradilište.

 

 

 KOMENTARI

 1. (ba)laban kaže:

  I večito imamo neke Labane, koji se ugrade i svoje lične projekte završe, a za ono zašta su pare predviđene i namenjene zabole ih guzica.

 2. Mare kaže:

  Ovo prosirenje glavnog puta bi trebalo da traje oko 6 meseci. Ja kad god prodjem tuda, vidim najvise 3 radnika sa 2 lopate. Radnim danom, prepodne.
  Ovo je neko ozbiljan mogao da uradi za mesec dana, bez problema!

 3. 13 kaže:

  Dok je koje kakvih Labana, Labuda i drugih biljaka od Subotice neće biti ništa. Samo sve veće i veće ruglo, koje će se iz lepog grada pretvoriti u deponiju. Biće novo nastali po imenu grad Sumraka, a po sećanju i istoriji grada Subotica ( grad kulture, lepote, grad sreće ) .

 4. Megatron kaže:

  Retardirane demokrate. Retardirani naprednjaci.

 5. Anonimni kaže:

  Neki pričaju a neki rade.

 6. STeve kaže:

  Djomla! Ti si kriv za ovo!

 7. Bife Raco kaže:

  Mislim da će najuspešniji gradonačelnik u istoriji Subotice sve završiti!!!!Upravo danas smo obišli sva gradilišta što finansira država,grad……ukupno je zatečeno 3 radnika!!!!!Labane ti si jedan poslušni jadnik bez grama autoriteta tamo gde treba da ga pokažeš,nego se devojački smeješ moleći za milost ili neko nameštenje……..

 8. Zulu kaže:

  Bio sam danas na Paliću. Prošli smo i pored onog akva parka, ili šta je/će biti već. Jeste da je sad kraj prve faze, da nigde nisu ni obećali da će biti gotov za oktobar 2019-e, itd. Ali. Drvo palo posle nevremena, ili su ga polovično izvadili, korov na sve strane, pustoš. Ako postoji komunalna firma za održavanje javnih prostorija, to jest JKP Ćistoća, ne mogu da verujem, da ne mogu da “pospreme” malo. Ne oni, sami, dobrovoljno, nego da grad (sa malim g) da da nalog, da to neko pospremi… Ako već govorimo o Paliću: šetali smo malo, i pričali o tome, da ako bi imali nešto viška novca, da li bi kupili nekretninu u vikend naselju. Pa, ne bi. Ovo sve oko jezera, oko Palića, oko Subotice je neka vrsta nostalgije, plus naša nadanja, ništa više. Šta je bilo nekada, i šta bi moglo biti…. Godinama tako. I ko zna, dokle još.

 9. Čokanjčićem ću te čokanjčićem ćeš me kaže:

  @(ba)laban – Ako imaš dokaze za to što tvrdiš, iznesi ih. Ako nemaš, ne laprdaj.

 10. Čokanjčićem ću te čokanjčićem ćeš me kaže:

  @Mare – I ti ne laprdaj, majmune, kad se ne razumeš u nešto, idi pitaj zašto se tako radi pa da ti objasne koliko je instalacija ispod i koliko je to pipav posao na toj deonici.

 11. Đuka BIZON kaže:

  @Čokanjčićem
  ti si subotički đuka bizon ! Ti treba svaki dan ovim glupim Subotičanima da objašnjavaš stvari. Ispod asfalta su instalacije i zato po čitav dan nema nikog na gradilištu. Kako im to nije jasno.
  Objasni im da nisu znali šta je to pozorište dok im Laban nije izgradio.
  Objasni im za akva park. Ko su oni da pričaju zašto je napušteno gradilište akva parka. To je vojna tajna. Znaju samo Putin i Vučić 🙂

 12. Hugo kaže:

  Najveca krivica je i lokalnih medija.Da bilo koji Suboticki portal radio ili novine pisu o pravim problemima Subotice,problemi bi se resavali ili bi se izbegavali praviti.Ovako svaki sledeci gradonacelnik otvara(citaj pere ili krade) nova gradilista.Od Kase pa do Labana nijedan gradonacelnik nije radio u interesu Subotice.Slika grada to govori.
  Inace svaka cast gradsubotici na ovoj objavi.
  Tako se postavljaju prave vesti

 13. Čokanjčićem ću te čokanjčićem ćeš me kaže:

  @Mare, Đuka BIZON – Izvinjavam se pomenutom gospodinu za ono “majmune”, izletelo mi, a sada ste dva majmuna kojima ja nemam šta da objašnjavam jer vi SVE ZNATE i iznimno ste, što bi rekla “braća” Hrvati, stručni da procenite stvari i da kažete da bi vi “za mesec dana to napravili”, kao i da zaključite šta ta tri i po radnika tamo svaki dan rade. Volite u svom SVEZNANJU da o svemu prduckate sa visine, otprilike kao Bata Stojković kada u filmu “Ko to tamo peva”, kaže: “Ja bih ovo (autobus) proterao preko (mosta) da se mene pita!” Sve znate – čula baba na ulici pa prenela komšinici!

 14. Istina... kaže:

  Cokanjcicu, ne zameri Agenturi. Ona je placena da sere, da poserava i userava sve zdravo, normalno. Ostavi ih, neka seru dok mogu. Na kraju ce morati sve to da pojedu jer nece ostati nista neposrano i neusrano. A ziveti se mora.

 15. Hugo kaže:

  Istina
  Kako je kod tebe pojam istine rastegljiv.
  Stvarno ti je to super sto ti radnici rade 100 godina to parce puta ?
  Stvarno ti nije ruzno u Subotici te slike tih “gradilista” ?

 16. Igor kaže:

  Da se ne uvrede ovi SNS-ovi bljotovci ali…
  Ovo je bruka i sramota da građani skupo plaćaju ovaj NERAD na rekonstrukciji 200m puta kome se ni ne nazire kraj! “radi” se već tri meseca, ej!
  O ostalim započetim radovima da ne govorimo.

 17. Salamander kaže:

  Konačno jedan tekst koji pokazuje stvarno stanje (S***E) u gradu, samo malo proširite tekst i prošetajte na Palić, na periferiju grada, okolna sela pa ćete naći još mnogo materijala. Nadam se da će lokalni mediji početi da rade svoj posao i da češće izveštavaju o stvarnim događajima i da će konačno početi i pravo istraživačko novinarstvo koje će otkriti i finansijsko-političku pozadinu nezavršenih projekata.

 18. Čokanjčićem ću te čokanjčićem ćeš me kaže:

  @Igor – Šta si ti platio ovaj “nerad” i iz kojih para, koliko to dođe pa da ti refundiram? Da ne plačeš. Plaćaš ti, mame tvoje…da ne kažem šta. Ne znaš ni odakle idu pare ni kako se finansira, misliš sve su to “tvoje” pare ionako, malo sutra, pogrešno su te te budale drugosrbijanci naučili – nema tu tvojih i mojih para! Kada platiš porez i obaveze itd., to više NISU tvoje pare, postoji NEKO, koga si TI izabrao na izborima, ko (figurativno, naravno, ne on, nego struka!) odlučuje kako će ih potrošiti u tvoje ime i za tvoje dobro, a da se ti NE PITAŠ! Normalno, kada bi svaku budalu pitali da li treba popravljati neki put, koliko misli da to treba da košta i za koliko vremena da se uradi, šta misliš gde bi stigli? Je l` jasno? To je, u ovom slučaju, ko odlučuje, FOND (UPRAVA) ZA KAPITALNA ULAGANJA VOJVODINE koji finansira ovo, a ne ti niti građani! Ostavi se tog kurčenja da ti nešto “plaćaš”!
  Inače, zašto je pre početka radova uopšte najavljeno da će trajati do 15. decembra, ako sada ti, “genije”, misliš posle tri meseca da je trebalo već da ih završe i usput serkaš nešto o “SNS bljotovcima”? Da li je neka struka to onda procenila da će trajati do 15. decembra, verovatno na osnovu nečega a ne da su se lupili po stomaku, ili si ti stručniji i pametniji od svih njih? Ako jesi, idi pa dokaži argumentima, tehničkim i građevinskim proračunima, da nisu u pravu, da ti bolje znaš, pa neka ti daju gradilište da ti to lepo spucaš za tri dana! Pametnjakovići majčini! Sve sam Bata do Bate…

 19. stormwatch kaže:

  @Chokanj chicha

  To su nashe pare!…NE TVOJE….NASHE! Da su izbori bili legitimni ne bi vi od NASHIH novaca videli ni lazhnu desetodinarku…

 20. Igor kaže:

  @Čokanjčić…nebitno
  Vidi ti “pametnjakovića majčinog”…
  Naravno da se radi iz mog i novca građana koji plaćaju poreze, doprinose, akcize itd… a ne iz tvog. I to ne samo da se radi nego se i debelo krade! AV predsednika nisam birao ja, meni i mnogim drugima je NAMETNUT izborima na kojima si ga Ti i tebi slični birali, naravno iz koristi a ne iz ubeđenja ili patriotizma! Reči i obrazloženja koja Ti koristiš su tipičan primer uvlakača aktuelnoj vlasti (preletači), prodao bi rođenu majku i svoje d*upe samo da budeš član stranke koja će negde da te uvali da ne radiš ništa i da uzimaš lepu platu (koju ti opet finansiraju građani) a ovde da prosipaš poštenje a na pauzama se voziš u busevima na mitinge AV-AV-AV za sendvič i jednu crvenu. Fuj! Muka mi je od vas!

 21. Čokanjčićem ću te čokanjčićem ćeš me kaže:

  @Igor – Kada ti budeš izabrao bolju vlast, onda će ona, jer su TVOJE (NAŠE) PARE, da ide od vrata do vrata i tebe i sve nas prvo da pita da li da popravi ovih ili onih 200 metara puta, kako će to da uradi i koliko želimo da to traje. Tako, posle jedno 32 godine, uradiće se 200 metara puta, ako nas – tebe i mene – budu slušali da ih uputimo kako se to radi. A što se tiče projekta – koji sadrži projektni zadatak sa optimalnim rokovima, pa javne nabavke i ugovor sa izvođačem u kojem je, opet, dat rok ( u ovom slučaju 15. decembar) za radove – na osnovu mišljenja neke struke i stručne (nezavisne) komisije koja je prihvatila projekat, to što postoji nadzorni organ za radove, što se vodi dnevnik radova, što će izvođač platiti PENALE za svaki dan kašnjenja ako bude kasnio, ma ko ih jebe – Igor to bolje zna, on bi to uradio za mnesec dana! Ma šta za mesec, za dve nedelje! Igor zna i da sam ja “uvlakač”, da bih prodao rođenu majku (i da hoću ne bih mogao pošto je pokojna), o svom “d*upe” (šta li je to?) da ne pričam, busevima i jednoj crvenoj – svaka čast, samo ti vređaj. Kad znaš da se krade, onda znaš i ko krade i šta krade, znači imaš DOKAZE – pa šta čekaš, iznesi ih! Nisam član nijedne stranke, ali ako to uradiš i ako objasniš kako je neko (bilo ko, AV-AV ili VAV-VAV) NAMETNUT na izborima, učlaniću se u tvoju stranku! Naravno, i kad budeš proučio gde idu i kako se troše novci od “poreza, akciza i doprinosa”. Tobož, “tvoj novac”. Pa svugde se, idiote, u svakoj državi plaća porez, i onda je država vlasnik tog novca i raspolaže njime! Burazeru, sereš k`o foka, da skratimo priču.

 22. Istina... kaže:

  Čokanjčiću, sve podguzne marionete u Banana Kolonijama postavljene su a ne “izabrane od naroda”. Čemu služe izbori? Da se da privid da se narod nešto pita. Ja sam apsolvirao Banana Koloniju, znam kako funkcioniše to što naivni i manipulatori nazivaju državom. Znam je od državnog portira do Ustavnog suda. Dovoljno je reći da sudije Ustavnog suda rade protivno Ustavu i evropskim i međunarodnim propisima. Jasno kako i šta tek ostali rade. Ako pitaš za dokaze o krađama/prevarama mogu da ti ih nabrajam do sutra, od kancelarijskog materijala preko građana i budžeta do biračkih spiskova, glasačkih listića, zapisnika komisija i izbornih rezultata. Vidiš, pametnjakoviću, lično onome što sebe smatra državom, a zapravo je jedan ogroman ku*ac od ovce, ne dam ništa. I nema tog boga koji će da mi nametne da radi “u moju korist” ono što je protiv mojih interesa. Banana Kolonija na čelu ima najvećeg idiota “ikada u istoriji”. Treba ga se setiti u Skupštini Srbije i medijima – većeg demagoga, lažova, prevaranta i funjaru “država” nije imala. Oni što mu veruju, kliču i služe mu isti su kao i on. Ni njegovi prethodnici nisu ništa bolji, svi su oni iz iste kuhinje. Eto tebi tvoja “država”, neka te pravi majmunom, jedino tome Banana Kolonije služe.

OSTAVITE KOMENTAR