A sad malo biciklisti

Rečeno – učinjeno! Kao što je i obećano iz JKP „Parking“ pre dve nedelje, Su bajk stanice su ponovo u funkciji.

I ne samo to. U međuvremenu, tokom ovog meseca u Gradskoj kući je održana  i konferencija projekta „Optimalizacija saobraćaja u pograničnoj zoni – planiranje i izgradnja biciklističih staza „Opti bajk“.

Malo rogobatan naziv za lepe namere grada Subotice kao nosioca projekta i partnere mađarske lokalne samouprave Tompa i Ašothalom koji se realizuje u okviru Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska – Srbija. Jednostavnije rečeno, cilj je da se u narednom periodu dobijemo nove biciklističke staze u Subotici.

Za početak, do kraja meseca, treba da počnu radovi na izgradnji 7,9 kilometara biciklističkih staza u naseljima Bački Vinogradi (4,9 km) i Kelebija (3 km), čiji završetak je planiran za kraj septembra ove godine.

Osim ove izgradnje, projektom „Opti-bajk“ grad Subotica dobija i plansku dokumentaciju za još 22 km biciklističkih staza, što je, kako je na konferenciji najavio gradonačelnik, „dobra osnova da dalje ulažemo u biciklistički saobraćaj u gradu“. To valjda znači da će i postojeće staze biti popravljene.

Uz isticanje višestrukog značaja korišćenja bicikla, od zdravstvenog, ekološkog, turističkog, pa sve do bolje prekogranične saradnje i ekonomskog aspekta, sva je prilika da stižu bolji dani za bicikliste.

 KOMENTARI

 1. Ljubica kaže:

  Odlična vest još samo kad biciklisti ne bi vozili po korzou i po pesackoj zoni da se moze bezbrizno setati i sa malom decom bez bojazni da ce naleteti neko sa biciklom

 2. Andrej kaže:

  a sta ce biti sa stazom od brace radica do strosmajerove? Koliko vidim uklonili su je

 3. Sudija kaže:

  Al bas malo

 4. Bunjo kaže:

  Prvo obezbedite par bezbednih parkinga za bicikle.
  Kradu se u sred bela dana.

 5. rax kaže:

  sta kaze nas burgermeister: Osim ove izgradnje, projektom „Opti-bajk“ grad Subotica dobija i plansku dokumentaciju za još 22 km biciklističkih staza, što je, kako je na konferenciji najavio gradonačelnik, „dobra osnova da dalje ulažemo u biciklistički saobraćaj u gradu“. To valjda znači da će i postojeće staze biti popravljene.
  kaze: da je dobro osnova da dalje ulazemo u bicikl., sta ulazemo, ne ulazemo nista, sve sto se radi, radi se iz sredstava ipa projekta.
  zasto su bili ovi iz eu u toj deponiji smeca?, zar se i to radi iz sredstava eu?
  dalje se radi iz onih 6 mio, koje su nemci dali za palic.
  radi se od madjarskih para, kao np. sinagoga i to zahvaljujuci onima, koji imaju dvojno drzavljanstvo, pa time madjarska dobija vise para iz eu-kase po broju drzavljana.
  nista vi ne radite, jer para ima taman da podmirite svoje politicare, botove i vase biznismene, toliko se radi i ulaze.
  ova drzava je parazit-invalid!

 6. stormwatch kaže:

  Rechite mi molim vas…..ona poslednja fotka u tixtu di u harmoniji idju velosipedi sa dicom i kotaricama veselja……koji je to deo nove labanove Subotice tako renoviran da je isti ko Holandija?

OSTAVITE KOMENTAR