A sada nešto sasvim novo

Jedna od retkih privrednih grana u usponu jesu kockarnice i kladionice. Neko vreme se činilo da su i kineske prodavnice u trci za ovu kategoriju ali su se negde usput izgubile. Pekare su odmah za njima međutim nisu uspele da osvoje centar grada kao što je to pošlo za rukom kockarnicama. Nema toliko praznih lokala koliko novih kladionica i slot klubova može da ih zauzme.

Na subotičkom korzu ovih dana jedno sasvim novo mesto za one koje je terao maler u drugim kockarnicama, ali i za novostasale igrače koji nemaju boljeg načina da se reše svog novca.

korzo1KOMENTARI

 1. miXa kaže:

  Jedino im priznajem da im oznake ne ruže fasadu. Nema onih drečavih slika ruleta, karata, zvezdica… Taj deo je za pohvalu.

 2. Megatron kaže:

  Sve kockarnice treba strpati u jednu gardsku cetvrt (negde iza buvljaka ako moze), i zabraniti im da posluju van te zone

 3. safet kaže:

  kolko se moze videti kockarnice su pune uvek kao i kladionice… suboticani se samo bune gde nam je pozoriste nase a ne izlaze u kladionice cuti tamo ti ces ici u pozoriste

 4. gajeva kaže:

  Kako je moguće otvoriti toliko kockarnica a VOJVOĐANSKU LUTRIJU su ukinuli (osnovanu 1873 g.)?

 5. Megille kaže:

  SUZBIJANJE RADA NA CRNO Plene i pretresaju stanove
  G. Bulatović | 29. 07. 2015. –

  Inspekcije od danas imaju nova, veća ovlašćenja. Oni koji imaju nelegalni biznis rizikuju da već danas zbog toga plate kaznu od čak dva miliona dinara.
  Nenajavljene kontrole neće značiti da će inspektori ići naslepo

  Nova ovlašćenja inspektori su dobili Zakonom o inspekcijskom nadzoru, koji je usvojen krajem aprila, a koji će se u potpunosti primenjivati od naredne godine.

  Međutim, deo ovog propisa kojim se uređuje postupanje inspekcija prema radu na crno, ili kako to u Vladi nazivaju „neregistrovanim subjektima“, počinje danas.

  – Svaka inspekcija može da krene u uviđaj bez ikakvog prethodnog obaveštenja i izdavanja naloga. Pritom, ukoliko se otkrije da građanin radi neki posao neprijavljeno, inspektor odmah donosi rešenje koje je izvršno, odnosno žalba ne odlaže izvršenje. Pleni se roba, dokumentacija i sve ono što je u vezi sa nezakonitim delovanjem. Nalaže se da se otkriven rad na crno prijavi, ali se i prati da li je to u traženom roku urađeno – kažu u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

  Rad na crno

  Primetno je povećanje pružanja frizerskih i kozmetičarskih usluga u stanovima.

  Na crno sve više rade službe za dostavu hrane, ali i domovi za stare i vrtići, parkirališta, kafići i restorani.

  Posle pisanja „Blica“ o novim odredbama Zakona o inspekcijskom nadzoru koje predviđaju da inspektori, uz nalog suda, mogu da pretresaju i stanove, javnost je podeljena.

  – Frizer sam po struci. Kada je smanjen promet, a u isto vreme povećan porez, uz rast troškova materijala, morala sam da odjavim radnju i sada radim u svom stanu. Ovo je jedini način da preživim – objašnjava S. L. iz Beograda.

  Prave plan, kontrole počinju danas

  Kako saznajemo, Sanitarna inspekcija već je dala inspektorima da pripreme evidenciju i od danas krenu u kontrole.

  I u gradu Beogradu su, kažu, spremni za početak primene objedinjenih kontrola. Fokus su im ulični prodavci, posebno oko pijaca, nelegalne pogrebne usluge, usluge pražnjenja septičkih jama, nelegalna parkirališta…

OSTAVITE KOMENTAR

9 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: