Aerodrom Subotica omogućava letenje i noću

Dugogodišnjim velikim trudom i volontiranjem rukovodstva i pojednih članova Kluba obnovljena je dozvola za korišćenje Aerodroma Subotica (LYSU) i od 1. aprila stekli su se uslovi da ovaj aerodrom postane jedini sportski aerodrom u Srbiji koji je opremljen rasvetom koja omogućava letenje i noću, kako avionima tako i ostalim vazduhoplovima i padobrancima.

– Noćno letenje će proširiti mogućnosti obučavanja i letenja u svim sekcijama aerokluba, i tako ćemo postati jedini padobranski centar u okruženju koji u ponudi ima noćne skokove. U planu je i air taxi manjim avionima sa 6-8 sedišta kojim će naši sugrađani moći da lete iz Subotice na destinacije po izboru – kažu u Aeroklubu „Ivan Sarić“.

Osim ovog uspeha, ujedno je realizovana i nova travnata pista dimenzija 800×30 metara. Aeroklub „Ivan Sarić“ pored dosad otvorenih centara za obuku pilota aviona, motornih zmajeva, paraglajdera i padobranaca, u narednoj nedelji otvara i školu za pilote jedrilice i motorne jedrilice.

– Zanimljivo je to što obuku za pilota jedrilice mogu upisati učenici sa napunjenih 14 godina uz saglasnost roditelja, a prijavu polaganja ispita za sticanje dozvole pilota jedrilice mogu izvršiti nakog napunjenih 16 godina – poručuju iz ovog kluba.

Iako se letačke sezone gotovo i ne završavaju tokom godine, u Aeroklubu „Ivan Sarić“ kažu da je proleće pravo vreme da zavolite letenje u kom god obliku poželite, te su hangari i piste ovog kluba otvoreni za sve nove posetioce.

 

BLICKOMENTARI

 1. Stipan kaže:

  Obozavam nocu da skacem iz avijona padobranom, samo nekad zaboravim da ponesem baterijsku lampu sa sobom, pa se onda izgubim u povratku kuci.

 2. Zoran kaže:

  Ocekivano da se ovako nesto dozivi, bice uzivanja i potrebe za letenje
  Sve pohvale ❤️

 3. Anonimni kaže:

  Prelepa vest.Bravo

 4. Zoran kaže:

  Zelim da podsetim drage kolege da je nocno letenje van zone aerodroma a pogotovo iznad naseljenog mesta, sa jednomotornim avionom, strogo zabranjeno!

 5. Kolega kaže:

  Zorane, to prosto nije tacno. Imate na sajtu Smatse sva pravila i prirucnike. Pozdrav od kolege.

OSTAVITE KOMENTAR

66 + = 69

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: