Akcija: “Pažnja sad”!

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i grad Subotica juče su organizovali u Hali sportova edukativnu predstavu u kojoj je glavni junak „Pažljivko“.

 

Reč je o desetogodišnjem dečaku koji dobro poznaje  saobraćajne propise i želi da svoje znanje podeli sa mlađim drugarima na interaktivan način.

 

Edukativni čas održan je u okviru kampanje „Pažnja sad“ koja je usmerena na edukaciju najmlađih o bezbednosti u saobraćaju, a primarna ciljna grupa su učenici prvog razreda osnovne škole, s obzirom na to da tek počinju samostalno da učestvuju u saobraćaju.

 

Agencija za bezbednost saobraćaja treću godinu organizuje akciju „Pažnja sad“ putem koje se deca kroz igru uče o pravilima u saobraćaju.

 

– Deca najviše stradaju u saobraćaju u uzrastu od osam i devet godina, pa želimo da steknu neka osnovna znanja pre nego što se samostalno uključe u saobraćaj. Ovom akcijom želimo da decu naučimo da je važno da sede u bezbednosnim i sigurnosnim sedištima ako imaju manje od tri godine, a kasnije da obavezno na zadnjem sedištu moraju da vežu sigurnosni pojas. Hoćemo da ih naučimo i na koji način se, recimo, vozi bicikl, kako da se ponašaju kod deke i bake na selu i kako da se ponašaju na pešačkom prelazu. Učimo ih da ako se lopta otkotrlja na ulicu ne treba da jure za njom već treba da je puste i da pažljivo procene da li mogu da pređu ulicu na mestu na kojem je to predviđeno, rekla je Željka Zebić marketing menadžerka.

 

Zamenik gradonačelnika Tomislav Veljković kaže da će grad i u budućnosti podržavati akcije koje imaju edukativan karakter.

pazljivkoKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR