Akcija subotičke policije zbog prošlogodišnjeg crnog bilansa

U toku 2018. godine na području Policijske uprave Subotica dogodilo se čak 485 saobraćajnih nezgoda u kojima je 10 ljudi poginulo, 84 je teško povređeno, dok je 325 zadobilo lakše povrede.

U čak 183 nezgode uzrok je bila neprilagođena vožnja.

Kako je “Blicu” rečeno u PU veliki broj saobraćajnih nezgoda ima za posledicu tragičan ishod i neophodno je apelovati na vozače da se pridržavaju svih propisa. Zbog toga, Saobraćajna policija i Crveni krst od danas sprovode jedinstvenu akciju u Srbiji u okviru projekta “Život se gubi u deliću sekunde”.

Na više punktova na autoputu i gradu vozačima su deljeni flajeri i saobraćajni policajci su zaustavljali vozila i razgovarali sa vozačima. Kapetan policije Vladan Gajić, načelnik Odeljenja saobraćajne policije u PU Subotica, rekao je da akcija traje do 30 septembra.

Vladan Gajić, načelnik odeljenja saobraćajne policije PU Subotica

– Analizom saobraćajnih nezgoda na našoj teritoriji utvrđeno je da se oko 40 odsto dogodi usled neprilagođene brzine, te će posebna pažnja biti usmerena na svest vozača da se pridržavaju propisane brzine. Takođe, apelujemo na vozače da ne voze pod dejstvom alkohola, da obavezno koriste sigurnosne pojaseve, da tokom vožnje ne koriste mobilne telefone i druge uređaje i da se pridržavaju ostalih saobraćajnih propisa jer tako štite svoju, ali i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju – poručuje Vladan Gajić iz Saobraćajne policije PU Subotica.

Vozači su zaustavljani i sa njima su policajci razgovarali o poštovanju propisa kod Gradskog stadiona u Subotici, u centru Palića i kod naplatne rampe na auto putu kod petlje “jug”.

 

BLICKOMENTARI

 1. savest kaže:

  Večeras smo videli njih troje da voze kola i koriste mobilni.Najstrašnije mi je kad vidim šleper da sa Senjćanskog puta skreće u Bajnatsku ulicu a vozač razgovara preko mobilnog telefona i okreće volan. Mislim da su mobilni telefoni mnogo života odneli i porodica unesrećili. Saobraćajna policija bi trebala da usmeri pažnju i organizuje akcije u kojima bi se striktno posmatrali vozači da li koriste mobilne telefone.

 2. No time to die kaže:

  Da saobracajna policija vodi brigu o sigurnosti saobracaja i onih koji u njemu ucestvuju to mi je jasno. Nije mi jsno kakva je uloga Crvenog krsta u svemu tome.

 3. ČINJENICA kaže:

  Ma, koja mile-lale akcija, koji bakraći?! Ptičje mleko nije bilo u ponudi? Udarci po džepu, a za teže prekršaje odmor o državnom trošku i oduzimanje dozvole-a su “zakon”. Nema druge, inače će crveni krst, ali na vozilima hitne pomoći (barem je nekada bio) i dalje se baviti posledicama, kao što se i bavi..

 4. Ledenjak kaže:

  Ko je sve dobio dozvole u zadnje vreme ,nije ni čudo što se gine.

OSTAVITE KOMENTAR