Ako imate korišćeni pametni telefon koji vam više ne treba…

U okviru akcije „Vršnjaci vršnjacima: onlajn digitalne klupe“, svi koji imaju očuvane pametne telefone i tablete, a više ih ne koriste, mogu da ih odnesu u Savremenu galeriju Subotica od utorka do subote u periodu od 10 do 18 časova i tako pomognu učenicima kojima ovi uređaji nedostaju za praćenje nastave.

Realizaciji akcije u Subotici pomaže Udruženje građana „Klara i Rosa“, iz kojeg ističu da je potrebno da telefon ili tablet bude očuvan, da je punjač poželjan, ali ne i obavezan. Telefoni će biti podeljeni preko grupe „Obrok za decu Subotice“ koja je u kontaktu sa ugroženim porodicama.

Istraživanje koje je sprovelo Ministarstvo prosvete, na uzorku od 14.715 nastavnika, stručnih saradnika i direktora, pokazalo je da su među glavnim problemima sa kojima su se nastavnici suočavali prilikom realizovanja učenja na daljinu dostupnost resursa i tehnologija učenicima, kao i samim nastavnicima. Slične podatke pokazalo je i istraživanje Unije srednjoškolaca Srbije, prema kojem 37 odsto srednjoškolaca deli računar sa ukućanima, dok 14,7 odsto njih uopšte nema pristup računaru, uključujući telefone i tablete.KOMENTARI

 1. Istinom protiv lazi kaže:

  E ekonomski tigre dokle smo dospeli

 2. Djuka kaže:

  Dospeli smo da treba i pomoci a ne samo srati.

 3. (ba)laban kaže:

  @Djuka

  Vokabular ti je karakterističan za SNS ološ i bagru.

  Solidarnost je svojstvena ovom narodu i to se nikad neće promeniti, ali iz tvojih nesuvislih i primitivnih reči se da naslutiti da podržavaš lopovluk i uzurpiranje državnih resursa za lične potrebe od strane bande na vlasti, dok potrebe građana treba da se rešavaju SMS porukama i solidarnošću. To se mora promeniti i budi ubeđen da hoće kad-tad.

 4. Djuka kaže:

  (ba )laban
  Ko to podrzava lopovluk ja koji godisnje platim oko 350000din poreza i doprinosa ili ti koji setas pice po gradu i neplacas ni porez ni doprinos ramisli malo pre nego sto nesto napises.

OSTAVITE KOMENTAR