Akva park – predizborna prevara

Građani Subotice dobro pamte reči gradonačelnika Bogdana Labana, koji je prilikom polaganja kamena temeljca i otpočinjanja radova na izvođenju Akva Parka na Paliću 25.12.2018 godine rekao: „Za nekih godinu dana napravićemo moderan welnes i akva centar … da pokažemo kako se to radi na jedan kvalitetan i brz način.“

To je ono što čelnici SNS –a najbolje rade, dovode u zabludu građane svojim bezobzirnim lažima.

Zakon koji bi morao da važi za sve građane podjednako, SNS-u služi samo za prikrivanje lopovluka i pljačke građana. Pravi primer je javna nabavka za izvođenje druge faze radova „Za proširenje vodeno zabavnog sadržaja na prostoru Muškog štranda na Paliću“, zavedena pod JN/R/14/2019. Objavljena je 12.02.2020. a posao je dobila grupa ponuđača na čelu sa Alex company d.o.o. Vrednost javne nabavke druge faze je oko 615 miliona dinara, bez pdv-a.

Dveri Subotica su nedavno već pisale o sumnji u kvalitet radova firme Alex company d.o.o. Ista firma je nedavno dobila i poslove na sanaciji bivše „zelene fontane“ a sada „parterne fontane“. Da smo bili u pravu, svedoči i sam početak radova na parternoj fontani. Uobičajena šema javnih nabavki pod kontolom SNS –a je da se posao dodeljuje firmama koje ne ispunjavaju uslove konkursa u potpunisti ali verovatno ispunjavaju nepisane zahteve naprednjaka. Angažovano je i subotičko preduzeće na razbijanju bivše ,,zelene fontane”. Uvidom u tendersku dokumentaciju moglo bi se jasno zaključiti da subotičko preduzeće nije ni navedeno kao član grupe izvođača i da njeni radnici ne bi smeli ni da kroče na gradilište. To je klasičan primer kršenja Zakona o javnim nabavkama.
Nelogičnosti i protivzakonite radnje u ovoj javnoj nabavci su brojne. Javna nabavka za izgradnju Akva Parka na Paliću podeljena u dve faze iako se odnosi na jedan projekat, odnosno kreatori javne nabavke su se dosetili da posao podele na dve faze i raspišu dve javne nabavke. Zakon o javnim nabavkama predviđa da ako je vrednost javne nabavke veća od jedne milijarde dinara, postoji obaveza da se angažuje građanski nadzornik, koji bi po realizaciji svih obaveza koje proističu iz dokumentacije te javne nabavke, podneo detaljan izveštaj Narodnoj Skupštini Republike Srbije, o toku realizacije i eventualnim izazovima, problemima i načinu njihovog rešavanja. U tom slučaju bi narodni poslanici imali detaljan uvid i odlučivali o zakonitosti same javne nabavke. Ovako, jedan posao je podeljen u dve faze i obaveza građanskog nadzora je izbegnuta.

Napredni funkcioneri sa republičkog, pokrajinskog i lokalnog nivoa su složno najavljivali završetak radova na Paliću do početka kupališne sezone 2020. godine, koja obično počinje u prvoj polovini juna. Ovo je još jedna laž u režiji SNS-a, koju slobodno mogu da uvrste u svoju predizbornu kampanju.

Laban zaista s pravom može da se pohvali da uspešno zamajava građane Subotice, čijim novcem manipuliše na štetu svih nas, pred našim očima. Predviđeni rok za završetak radova na Paliću je 250 dana od dana uvođenja u posao. To znači da bi grupa izvođača , ukoliko bi po hitnom postupku i bila uvedena 15. februara u posao, po predviđenom roku posao završila u isto vreme kada se završava i kupališna sezona.

Mi iz Dveri Subotice nismo ni poverovali da će ova vlast nešto uraditi u roku. Sada ostaje da zajedno sa građanima Subotice budno ispratimo ko će biti odgovoran za prekoračenja rokova i kvalitet posla. Da li sam izvođač Alex company d.o.o., koji je na čelu grupe izvođača, na kojem se našla na volšeban način, naručilac posla Park Palić koji je raspisao javnu nabavku sa zakašnjenjem, ili možda neko ko se nigde ne pojavljuje zvanično, a vuče konce preko lokalnih malih igrača.
Građanima ostaje nada da će barem stari termalni bazen biti osposobljen do početka kupališne sezone, odnosno da će nesposobni izvođači da saniraju instalacije koje su presekli gradeći Akva Park.

 

Srpski pokret Dveri
Radenko Martić , predsednik Gro Dveri SuboticeKOMENTARI

 1. Burdus kaže:

  A nazalost ne ocekuje se drukcije od Sns-a. Zelim da se jave Sns- aktivisti, sta se desava, trebalo je vec da bude 80% izgradeno… opet ce Suboticani u madjarsku na kupanje..

 2. Afet kaže:

  Gdese zurite izgleda da se opozicionari nisu dugo kupali ne ce biti ove ali cebiti mozda sledece ili one tamo cemu zurba toliko se osecate? Bas vam he prifalio bazen idite u moraholom ili segedin sta ste dosadno kace bazen kaze pozoriste a ne ide te u pozoriste nikad

 3. Trovach kaže:

  Na sta smo spali da se Dveri najvise bore protiv SNSsovaca. Gde su ostale opozicione stranke?

 4. Trovach kaže:

  @Afet…Svaka cast, jer je nivo tvoje nepismenosti nedostizan, ali ipak mislis da imas nesto “pametno” da kazes. Vrati se u osnovnu skolu, pa kreni ispocetka. Moze tamo dosta korisnog da se nauci.

 5. Profajler kaže:

  @ Trovach

  Afet je vestacki ( artificijalni) lik. On u stvarnosti ne postoji. Iza njega se po svim parametrima kriminalistike, kao i psiholoske i socijalne analize, krije stormvatch. To je jedna vrlo interesantna konstelacija, kada glup covek pokusava da glumi i izigrava glupog coveka.

 6. Domicijalan kaže:

  @Afet Toliko si pismen da ni Google Translate ne bi ovo uspeo da prevede na srpski jezik. Doduše svi vi koji glasate za SNS ste otprilike iste pismenosti, nivoa dece trećeg razreda OŠ.

 7. Tarabic kaže:

  Pr meseci u nazad nema ni zive duse na gradilistu nista novo od naprednih

 8. Belial kaže:

  Svi mi znamo da su lopovi ali znamo i da su oni pre njih isto bili! Pa za koga glasati onda? Dok neki novi (normalni, da se vi ne bi prepoznali u ovome) ne dodju ovi ce sa penzosima i botovima i dalje harati i cerupati gradom!

 9. Burdus kaže:

  Nema ih sada ni u komentarima, cute ko misevi…

 10. stormwatch kaže:

  @Profajler, Lenin, Nebitno, Onjegin, U inat svima, japaja, afet, megatrendash s kupljenom diplomom koji citira filozofe, “istina” i ostalo dno dna…

  “Iza njega se po svim parametrima kriminalistike, kao i psiholoske i socijalne analize, krije stormvatch. ”

  Evo ja po svim parametrima kriminalistike, kao i psiholoske i socijalne analize i tvoje majmunhstine i mafloizma vidim da si ti jedan jedini lik koji koristi 8+ razlichitih nickova, da si umno podvojena lichnost na vishe strana, i to bato moj na vrhunski nachin – tvoja shizofrenija se grana, pa ti za svaku podvojenu lichnost koju ovde predstavljash imash i podgrane tih lichnosti – sve je to rezultat ozbiljnih problemima iz detinjstva i mladosti, primitivizma i izolovanosti koje kroz shizofreni pluralizam izgranan na ko zna koliko strana ne bash uspeshno (iako ti to mislish) gurash ovde godinama i ovaj sajt koristish kao vrstu neuspeshne psihoterapije…tvoj problem mozhe se rijeshiti samo nerecidivnom lobotomijom…. 😀 😀 :D.

 11. zis kaže:

  još jedna zanimljivost sns vlasti
  Zanimljiv detalj u vezi sa premijerom “Težine lanaca 3”Borisa Malagurskog u Subotici 15. februara u 19h i 21.30h — Dobili su salu na Radničkom (Eurocinema), ali nisu dozvolili prodaju karata na blagajni, niti da se negde tamo okači broj za rezervacije karata. Zaposlenima koji rade na blagajni je naređeno da ako neko pita za film, moraju da se prave ludi i da tvrde da ništa ne znaju o tome. Ali džabe im, prva projekcija je rasprodata, za drugu još ima nešto malo karata, rezervišite što pre: 060/664-9165

 12. Jaba kaže:

  Bravo za vaš sns tim!!! Jeeeej!
  Papani!

 13. Punisher kaže:

  Ja sam jos letos cuo u jednoj kafani u Budimpesti da zavrsice prvu fazu, pa ce uzeti pare za drugu fazu sto ce da maznu a radove obustavljaju do dajnjeg. Izgleda da je dobro isplanirana pljacka, cak i stranci znaju da ovi nece nista zavrsiti

 14. Salamander kaže:

  Gde ste novinari ? Ovo je vaš deo posla istraživački rad i kontrola vlasti – jadni mi kad ih dveri kontrolišu. Gospodo, svi znamo kako se to radilo i kako se to još uvek radi oko tendera i to nije jasno samo onima ispranog mozga. Meni je jedino neshvatljivo kako to da tužilaštvo ništa ne radi po ovom pitanju nameštenih tendera, nemogućnost kontrole zbog podeljenih faza i tako dalje – ljudi uvek greše i mora da se negde potkrala greška gde tužilaštvo (ako želi) može da iznese dokaze i skloni sve te lopove sa vlasti, i ta nova vlast treba da naplati sve greške iz lične imovine krivaca i da promeni sistem kako nikom ne bi to više palo na pamet pa da vlast malo radi za narod a ne obratno.

 15. Sve mi je preko k. kaže:

  Jebo vas Aqua park. Kad treba da pokrenete neku kampanju vas iz Dveri nigde nema. Suboticka Topalana opet krade od svojih korisnika ogromna sredstva. Stigli ogromni racuni za grejanje za grejanje. Kazu u mafijaskom preduzecu Toplana Subotica prosecna temperaturaa bila u minusu. Za 2017, 2018 i 2019 iskazuju visak od preko 350 miliona dinara. Naterajmo ih da sva sredstva vrate korisnicima. Nisu to njihova sredstva vec sredstva gradjana – korisnika grejanja. Sto ne organizujete da tu bagru najurimo sve do jednog i u lokalnoj samoupravi i u javnim preduzecima.. Sve do jednog. Obecali gradjanima da nece dizati cenu a onda onaj Milov sledbenik i djak preko noci odlucio da otme jos malo para gradjana.
  To trebate da pokrenet i vi i 1 od 5 miliona a ne sa kojekakvim bezvezenim trucanjem o aquaparku i bezvezarijama. Zato ste i otisli u opsajd sa strankom i vi i ovi milioni jer ste se bavili kako da dodjete na vlast. Zabole vas ona stvar za gradjane. Samo bi vlast i da punite dzepove,
  Gradjani treba da se organizuju i rasture ovu mafiju i u samoupravi i u javnim preduzecima. Ne trebaju nam ovi bolesni koji bi samo vlast i pare.

 16. laki kaže:

  @Salamander

  Samo nemoj tužilaštvo i naše “prepošteno” pravosuđe da pominješ. Ovi su oko sebe organizovali sve izvršne organe vlasti na taj način da su potpuno nedodirljivi, ili bar tako misle. U svim sferama su se međusobno zaštitili i biće potrebna ozbiljna rekonstrukcija kompletnog sistema, kad dođe do neophodne promene vladajuće kaste.

  Što se tiče našeg pravosuđa, običan čovek možda i ima poverenja u njega dok “pravdu” ne oseti na svojoj grbači. Ali šta da se očekuje u zemlji gde ni predsednik ne poštuje Ustav.

  Evo jednog svežeg primera “iz prvog lica” kako sam lično i sam ovih dana doživeo “pravdu” na srpski način na Sudu u Subotici. Naime, tužio me JKP “Subotička Toplana” za neplaćeni iznos za koji imam validan nalog (priznanicu) što je Sud i utvrdio, ali je Sud uvažio izjavu dva svedoka iz JKP koji su učestvovali u spornom slučaju kao blagajnik i kolega-verodostojni posmatrać i umesto da zatraži njihovu eventualnu odgovornost za proneveru, rešenjem je doneo odluku da overen dokumenat koji ja posedujem NIJE DOVOLJAN da bi se dokazalo da je uplata izvršena. Pitam se: čime li se onda uplata dokazuje? Normalno, da je usledila žalba Višem sudu, ali sam, posle svega viđenog i doživljenog, poprilično skeptičan u objektivnost bilo koje državne institucije u Srbiji.

  Uvažena je “časna” reč stranačkih pulena, koja je jača od bilo kakvog zvaničnog dokumenta. Pitanje je, posle ovakvih odluka, koliko je i naš platni promet siguran kad su u pitanju mali i obični ljudi, jer ne znači da će biti nešto uvaženo kao da je uplaćeno, bez obzira što ste na šalteru izvršili uplatu i imate potvrdu o tom u vidu overenog dokumenta.

  Čuvajte se naših sudova i ukoliko ste sigurni da ste u pravu, to ne mora da bude tako, bar ne dok se ne promeni vlast sa ovakvim kriminalnim shvatanjem funkcionisanja sistema. Nadam se da će birači i građani ubrzo shvatiti sa kakvim zlom živimo.

 17. Salamander kaže:

  @laki
  O tome i govorim da insitucije ne rade svoj posao odnosno da rade za račun drugog jer ne reaguju na krađu i nepravde koja je na žalost i vas zadesila. Zato je potrebna promena sistema gde postoji monitoring, periodična kontrola i odgovornost svih državnih službenika i to počevši od onog koji nam trenutno kroji sudbinu pa do tamo nekog radnika na šalteru – ne postoje nezamenjivi ljudi u sistemu. Treba da bude kao u sportu gde te diskvalifikuju i moraš da propustiš nekoliko sledećih takmičenja ili te suspenduju trajno – u našem slučaju bi trebalo da se trajno zabrani učešće nekim političarima u svim granama vlasti.

 18. Dragi Điki kaže:

  @Sve mi je preko k.
  “Gradjani treba da se organizuju i rasture ovu mafiju i u samoupravi i u javnim preduzecima. Ne trebaju nam ovi bolesni koji bi samo vlast i pare.”

  Ova tvoja rečenica pokazuje tvoju političku nepismenost. Predstavnička demokratija predviđa udruživanje građana i putem svojih delegata kreiranje željene politike. Kako si ti zamislio da se građani organizuju? Da se skupe kao rulja i preuzmu vlast? I šta onda? Opet će morati da izaberu nekog između sebe ko će da ih predstavlja u skupštini.

 19. S&S kaže:

  Samo Revolucijom može da se skine ova prokleta mafijaška vlast i da se uspostavi pravi demokratski sistem.

 20. Lenin kaže:

  @stormwatch

 21. Koban kaže:

  Laki,Salamander,…itd
  A kako mislite da ih skinete ? Nije nama problem Vucic.Nama je problem Laban i njegova bulumenta.Pogledaj samo koga je sve postavio na carini,komunalnoj policiji,urbanizmu,poreskoj inspekciji,…Svi ti nacelnici su njegovi i reketiraju i drze Suboticu u grcu.Tkd bolje da cutimo i polako se pakujemo odavde

 22. (ba)laban kaže:

  @Koban

  Ti se pakuj, jarane, ako si tako odlučio. Ja imam nameru da ostanem tu i učestvujem u njihovom razmontiravanju.

 23. stormwatch kaže:

  @Lenin

  Glup si….nauchi prvo da redjash smajlije kako treba…onda poprichaj sa tom devetoricom u svojoj glavi….ali bice buka…mani se i dalje budi objekt zajebancije…najbolji si takov….. 😀 😀 😀

 24. Istina... kaže:

  CENZURA ISTINE!

 25. Sve mi je preko k. kaže:

  @Dragi Điki
  Zar dragi Djiki , Vuk, Sergej, Obradovic i svi ovi u opoziciji nisu rulja? Gde god se ukljuce i prikljuce da ” podrze” obesmisle svako okupljanje? Jebe mi se da li sam politicki nepismen ili pismen. Jednostavno pun mi je k* svih koji zele da me politicki “opismene”. Takvi nam kroz “opismenjavanje” uvek uvale k*nu.

 26. Betonski balvan kaže:

  (ba)laban

  Bravo ! Treba ih sve ogoliti,prikazati narodu u pravom svetlu pa rasturiti pa nek se potucaju medju sobom.

 27. Čokanjčićem ću te čokanjčićem ćeš me kaže:

  @S&S – Da da da da da, svaka “revolucija” je vodila u “demokratiju”: Francuska 1789., rulja i giljotina, pljačka, borba za vlast, 1917. gulazi i 20 miliona Rusa koje je Staljin ubio u miru (+7 miliona Ukrajinaca u zimu 1932/33 u “Golodomoru”), 1941-45. “revolucija” donela “Titinu demokratiju” sa Golim otocima i drugim stratištima (doduše za Srbe pretežno!), 2000. “Petooktobarska” – prevrat – opet “demokratija na delu” pljačka i otimačina —- pa dosta više, kada će već da prođe ta demokratija pa da živimo kao normalan svet???

 28. Burdus kaže:

  Istina… pa naravno da je cenzura, pametan si covek, uzivas tamo gde jesi, nazalost ne mozemo svi otici odavde, nije da ne bi voleli ali nekima nije cak ni to dostupno, zato tse covce ne opterecuj sa situacijom ovde kakva da je. Ne vredi ti se boriti protiv vetrenjaca to i sam znas. Trosi svoje vreme na sebe a ne bacaj ga troseci se cak i komentarima sta je ovde i kako je… vecina nas zavidi ljudima koji su otisli odavde, al opet kazem vecina nas nema cak ni te mogucnosti da zbrise odavde.

 29. Šiškaferi. kaže:

  Na Paliču sam leti več 10 godina.Gledam kako sve propada uz obečanje biće bolje.Ludom radovanje.Jezero upropašćeno ,nema kupanja.Stadion i bina propali.Kuglanu zatvorili sada su sobe za izdavanje koje su prazne.Termalni bazen neradi zbog akva parka.Dok bude završen imače ga svako mesto oko Paliča.Turisti su misaona imenica.Pačir banja će dotle procvetati,svaka im ćast.Tamo idem da se kupam zbog čekanja na granici za Morahalom

 30. Volimljude kaže:

  Alex company je jedini podneo ponudu na toj javnoj nabavci. Ako sumnjate da ne ispunjavaju uslove, tražite uvid u konkursu dokumentaciju zahtevom za dostupnost informacija od javnog značaja. Ako nešto već radite, nemojte biti tako površni, uradite detaljno pa ćete biti ozbiljno shvaćeni. Čak ni datum objave nabavke niste dobro naveli, a dostupan je na sajtu Park Palića. Vidimo svi da ide traljavo. Niste ništa novo rekli. Vama ovo služi za besplatnu promociju. Niste ništa bolji od onih koje kritikujte.

 31. Tarabic kaže:

  Jel skoro neko video nekog radnika tamo?

OSTAVITE KOMENTAR