Album Feliksa Lajkoa i grupe Volosi među najboljima proteklih pet godina

Zajednički album Feliksa Lajkoa i poljske grupe Volosi je dospeo među najbolje albume etno muzike proteklih pet godina. Međunarodnu listu, na kojoj se nalazi na 14. mestu, sastavio je ugledni stručni list Songlines iz Londona.

Materijal našeg virtuoza na violini i poljskog gudačkog orkestra je jedino mađarsko izdanje na listi Songlines-a – saopštio je njegov izdavač, diskografska kuća Fonó Music Hall.

Album je u proteklom periodu na mnogim međunarodnim muzičkim listama ušao među najbolje iz 2019. godine. Kandidovan je za nagradu Fonogram, kao i njen poljski ekvivalent, ranije vodio top-listu Balkan World Music Charts, i mesecima je bio među prva tri na berlinskom World Music Charts Europe-u (WMCE).

Na listi Songlines-a za prošlih pet godina je na prvom mestu Amar sa albumom „808 Maghreb United“, na drugom indijska pevačica Anandi Bhattacharya sa „Joys Abound“, a na trećem Jeremy Dutcher iz Kanade sa albumom „Wolastoqiyik Lintuwakonawa“. (MTI)

 

vajma.infoKOMENTARI

  1. Mister No kaže:

    Hajrá Lajkó,napred Felix. U Subotici nema dobrih muzičara i pevača. Ova krilatica je bila popularna pre dvadesetak godina.

OSTAVITE KOMENTAR