Ambasador SAD Majkl Kirbi u poseti Subotici

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Majkl Kirbi sastao se juče, u Gradskoj kući, sa gradonačelnikom Jeneom Maglaijem, u okviru dvodnevne posete Subotici. U razgovoru je izraženo obostrano zadovoljstvo zbog tradicionalno dobrih odnosa, kao i spremnost da se u narednom periodu saradnja dodatno intenzivira.

Majkl Kirbi i Jene Maglai

Gradonačelnik Maglai je istakao da su razvoj privrednih potencijala, povećanje životnog standarda Subotičana i vođenje odgovorne politike u svim oblastima prioriteti gradske vlasti.

On je naglasio da je, pored jačanja već razvijene elektromašinske industrije, imperativ lokalne samouprave i unapređenje poljoprivredno-prehrambene industrije, pružanje podrške mladima kako bi ostali i u ruralnim sredinama i realizacija započetih i planiranih kapitalnih investicija u oblasti komunalne infrastrukture.

Zahvaljujući se na prijemu, Majkl Kirbi je rekao da se raduje nastavku saradnje i da subotičkoj lokalnoj samoupravi želi da pomogne u njenim daljim nastojanjima da se Subotica razvija i da život u ovoj sredini bude što kvalitetniji.

Sastanku je prisustvovala šef Kabineta gradonačelnika Ibolja Kovač.

Nakon razgovora sa gradonačelnikom Maglaijem, ambasador Majkl Kirbi je obišao „Američki kutak” u Gradskoj biblioteci Subotica.

Ambasador Kirbi će danas, u 10 časova, posetiti kancelariju Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine, a u 14 časova posetiće Jevrejsku opštinu Subotica i obići radove na obnovi Sinagoge.

SUBOTICA.RSKOMENTARI

 1. Gigamoravac kaže:

  … i ovaj ROVARI!!!

 2. vokile kaže:

  On je naglasio da je, pored jačanja već razvijene elektromašinske industrije…
  Molim! Onaj simens se ne može računati u to, šta je sa Severom koji je propao, i sa svim radnicima koji su izgubili posao? 

  O investicijama, neću da  komentarišem, jer ih ni ne vidim, uglavnom završe u Novom Sadu ili Beogradu. 

   

 3. JAPAJA kaže:

  Samo nam je ovaj mutibarić trebao.

 4. Ban Jelačić kaže:

  Zanimljivo da se na sajtu subotica.rs koji piše što Maglai misli navodi samo da je Kirby bio u poseti bunjevačkoj zajednici,a prećutkuje se da je bio i u hrvatskoj,kao da ona ni ne postoji.Izgleda da Maglai ne može smisliti Hrvate,valjda su to geni Khuena Hedervarija.

 5. Croata kaže:

  Selektivno informisanje nažalosti na svakom koraku – Kirby (ne Rip!) je posetio i Nacionalni savet hrvatske manjine

 6. Best Fest kaže:

  E, mili moji, nisu ovo devedesete kada su se Mađari u Subotici uzdizali na hrvatskim glasovima u pojedinim mesnim zajednicama i delovima Vojvodine gde nikada zbog malobrojnosti ne bi dobili zastupnika da te glasačne potpore nije bilo. Ne bi ni Kasza tako dugo stolovao… ali, kad su izdali svoje, zašto ne bi i naše. Što se Hedervarija tiče, vrlo je prikladno spominjanje njegova imena i dela kada su Bunjevci u pitanju. Pa tako Maglai misli – ako je mogao Hedervari, mogu i ja po onoj staroj: zavadi pa vladaj. Mislim, zavadi Hrvate, pa vladaj Bunjevcima. Samo… i Kazsa je mislio da je bogomdan, dok mu Maglai nije niti do gležnja.

OSTAVITE KOMENTAR