Ambasador SAD o uslovima za investiranje

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Majkl Kirbi boravio je juče u poseti Subotici, gde je sa gradonačelnikom Jeneom Maglaijem razgovarao o uslovima za investiranje.

 

majkl-kirbi-ambasador-sad_660x330

Gradonačelnik Maglai i ambasador SAD-a razgovarali su o dosadašnjim rezultatima Subotice po pitanju privlačenja investicija, ali i o uslovima poslovanja i investiranja koje ce Kirbi preneti eventualnim zainteresovanim američkim kompanijama i investicijama.

 

Kirbi je izrazio zadovoljstvo zbog toga što, kako je ocenio, lokalna vlast "ima razumevanja i shvata da igra veoma važnu ulogu u stvaranju povoljnije budućnosti za mlade ljude koji ce biti obrazovani, koji će se ovde zaposliti i tako stvarati bolje uslove za svoju decu".

 

"Moj tim iz Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) radi na projektima koji se tiču tih velikih šansi koje Subotica ima u ekonomskom razvoju, pokušavamo da pomognemo da Subotica bude jedno dinamično, dobro razvijeno mesto, bavimo se i pitanjima poljoprivrede u smislu kako da poljoprivreda postane još uspešnija", rekao je Kirbi.

 

Maglai i Kirbi razgovarali su i o pomoći u unapređenju obrazovnog sistema.

 

"Ambasador Majkl Kirbi nam je izneo veoma interesantne i korisne predloge i ja se nadam da ćemo te predloge i sugestije koje smo razmatrali i konkretizovati, u što skorijem roku", rekao je Maglai.

 

Nakon sastanka sa gradonačelnikom, Kirbi je posetio i subotički Sud, imao sastanak sa predstavnicama Udruženja poslovnih žena, a posetio je i "Američki kutak" u Subotici.

 

RTVKOMENTARI

  1. STeve kaže:

    Usput mu prodao jedan usisivac.

OSTAVITE KOMENTAR