Ambicija Visoke škole u Subotici da preraste u akademiju

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević boravio je danas u Subotici, u Visokoj školi za obrazovanje vaspitača i trenera, gde je završena prva faza rekonstrukcije amfiteatra, a sledi njegovo opremanje. Kroz bolje uslove studiranja i nove studijske programe, ambicija ove škole je sa preraste u akademiju.

Zbog pandemije korona virusa, ni u Visokoj školi za obrazovanje vaspitača i trenera u Subotici studenata nema u klupama. Taj period u školi su iskoristili kako bi rekonstruisali delove objekta, pa je tako u toku rekonstrukcija prostorija koje će u budućnosti postati predškolska ustanova u kojoj će studenti ići na praksu. Završena je i prva faza rekonstrukcije Amfiteatra škole, a ono što sledi jeste njegovo opremanje.

 “Ja sam sekretaru u neformalnom sastanku saopštio šta je tekuće, a to su predstojeći master programi i dva nova programa koje želimo da akreditujemo i koji treba da krenu od oktobra meseca. Naša ambicija je da prerastemo u akademiju”- rekao je direktor škole dr Slavoljub Hilčenko.

Finansijsku podršku rekonstrukciji amfiteatra, u sklopu ostvarenja naučnih ambicija škole, pružio je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

“Mi smo potpuno uvereni da realizacijom naših ciljeva zapravo ostvarujemo ono što nije politika. Nego jedan realan život u kome je kvalitet studiranja nešto što gradimo u decenijskom smislu. Dakle, ne političkim mandatima, ne trajanjem jednog sekretara ili jednog direktora, nego nešto što će ovoj školi udahnuti život u narednim decenijama”- istakao je sekretar Milošević.

Pored vaspitača i trenera, na ovoj školi sa višedecenijskom tradicijom obrazuju se i strukovni nutricionisti i medicinske sestre, a sprovode se i specijalističke studije.

RTVKOMENTARI

 1. LAla kaže:

  Specijalisticke studije – diploma koju niko nece da plati

 2. Novi Talas kaže:

  Dom Vojske u centru dajte IT stručnjacima!!!

 3. Art kaže:

  Novi talas, jesam za nauku i obrazovanje, ali u Domu vojske treba da je gradska kafana, sa prostorijama za različit vid kulturnih druženja, za sve grane i generacije. Izvršiti anketu medju gradjanima, pa ćete videti njihove želje.

 4. Gligorije kaže:

  Kafana, kuglana

OSTAVITE KOMENTAR