Američka ambasada ponovo stala uz Jazzik

Subotički internacionalni džez festival Jazzik održaće se 24. i 25. septembra na sceni Jadran Narodnog pozorišta.

 
Ambasada SAD, ponovo je stala uz Jazzik kao manifestaciju od velikog značaja za promovisanje kulturne raznolikosti, i pritom, promociju originalne američke džez kulture.

 
– Pored Grada Subotice i Američke ambasade, koji finansijski podržavaju festival, od velikog je značaja podrška i drugih institucija pokrajine i republike koja nam je obećana, podrška Ambasade Republike Mađarske, Zavoda za razvoj kulture vojvođanskih Hrvata,  kao i saradnja sa lokalnim institucijama kulture poput Muzičke škole Subotica, Junior Music Stodija, Art biskopa Aleksandar Lifka, Narodnog pozorišta, Biblioteke Subotica i Američkog kutka, navode organizatori Jazzika.

 
Ove godine, 24. septembra u Subotici će nastupiti Valas Roni (Wallace Roney), poznati svetski trubač, učenik Dejvisa Majlsa, Klarka Terija i Dizi Gilespija koji će svirati na Majlsovoj trubi.

 
Pored Runija, njegov kvintet čine vrsni muzičari:  Ben Solomon (tenor saksofon), Viktor Gold (klavir), Rašaan Karter (bas), Kaš Ebadej (bubnjevi).

 KOMENTARI

  1. adkersu kaže:

    Jazzik je sastavni deo one još uvek gradske Subotice. Izuzetno mi je drago da će ga ponovo biti. Pogotovo zbog mlađih sugrađana koji će imati priliku da ponovo čuju i vide šta su prave vrednosti u muzici. Ne smemo da zaboravimo da je subotička Muzička škola jedna od ukupno 3 (tri) u ovoj zemlji koja ima džez odsek. Sjajna vest!!! Posebna zahvalnost Sanji i Bugi na upornosti da se Jazzik uprkos svemu što se u kulturnoj politici događa(lo) u poslednjih godinu dana u Srbiji (setimo se Nišvila) ipak održi i to van “velikih centara”.

  2. stormwatch kaže:

    Ako stranci ne pomognu kulturi u Srbiji, drzava sigurno nece. Sve pohvale za Amerikance.

  3. Kreso kaže:

    Sve probrano drustvo pomagaca. I da volis jazz uvideo bi da tu nesto nije u redu!

OSTAVITE KOMENTAR