Angažovanje eksternog revizora za kontrolu budžeta

Subotičko Gradsko veće usvojilo je danas predlog Odluke po kojoj će za reviziju Konsolidovanog završnog računa grada za 2012. godinu biti angažovan eksterni revizor.

 

Kako je novinarima nakon sednice izjavio gradonačelnik Subotice Modest Dulić, odluka je doneta u prilog nastojanju da se “budžet transparentno i javno troši”.

 

Dulić je podsetio da je DRI preporučila da se formira posebna funkcionalno nezavisna organizaciona jedinica za internu reviziju koja više neće funkcionisati u okviru Sekretarijata za finansije nego kao Služba za internu reviziju, koja neposredno odgovara gradonačelniku.

 

On je, takođe, precizirao da Konsolidovani završni račun budžeta kontroliše državni revizor, a da u specijalnim slučajevima, na zahtev lokalne samouprave, odnosno Skupštine može da se angažuje i eksterni revizor.

 

“Želimo da i eksterni revizor proveri budžet za 2012. godinu, jer smo uvereni da aktivnosti koje sprovodimo idu u pravcu formiranja takvog sistema koji će omogućiti transparentno, kvalitetno i u skladu sa propisima trošenje budžeta”, naglasio je Dulić.

 

Članovi Gradskog veća su na današnjoj sednici, takođe, imenovali Bogdana Labana za direktora ustanove Zoološki vrt Palić.

 

Oni su razrešili Milutina Blažića sa mesta direktora Centra za socijalni rad i imenovali Dijanu Prćić za vršioca dužnosti direktora ove ustanove.

 

Ove odluke upućene su Skupštini grada na razmatranje.

 

TanjugKOMENTARI

  1. Don Kihot kaže:

    Sa carine preko struje na zivotinje to je strucnjak.

OSTAVITE KOMENTAR