Anne Marie: i na nebu i na zemlji

Mlada subotička pevačica Anne Marie snimila je dva spota i nekoliko pesama u kratkom vremenskom intervalu, kojima je privukla pažnju ljubiteljima indie i alter pop zvuka i ljubiteljima arty estetike u video spotovima. Prvi spot koji će doživetu širu promociju je obrada pesme Joy Division „She’s Lost Control” na hipnotički način sa izrazito ženstvenom crtom: savršeni omaž Ianu Curtisu koji nije puka imitacija, već ima i kvalitet više. Takođe, na kompilaciji ženskih bendova i autora Srbije „Femikseta 2013.” objavila je intrigantnu pesmu sugestivnog naziva „Naopaka pesma” za koju je takođe snimljen veoma zanimljiv spot.

anamarija

Pre toga si imala puno iskustva u cover bandu The AnaBolics, i u autorskom bendu D Sub Faces, koji je izdao jedan EP. Kako je nastala ova “inkarnacija” u obliku Anne Marie? 


Anne Marie je zapravo uvek bila tu, kao alter ego. Izuzetno cenim autorski rad i, iako u bendu D Sub Faces, pored Igora Andrejića, imam svoju polovinu autorskog kolača kao tekstopisac, Anne Marie nije mislila da je to dovoljno (hahaha), ali moram da priznam da je bez Igorove pomoći i podrške mozda ne bi ni bilo.

portret-Anamarija-T
Ko su ti uzori, ko je najviše uticao na tebe?


Možda ce zvučati otrcano ali mogu reći da su na mene uticali svi i niko. Kada sam bila mlađa želela sam da budem Dolores O’Riordan (The Cranberries) kada porastem. Sada kada sam ‘porasla’ želim da budem JA. icon smile  Anne Marie: i na nebu i na zemlji


 Pišeš i pesme u smislu „poetskih pesama”, ne samo onih muzičkih. Koliko je važno za tebe da preneseš tekstualnu emocionalnu poruku svojim pesmama, osim muzičke emocije?


Kad je reč o mom radu, recimo da je muzika samo ukrasni dodatak poeziji koju pišem. Reči su mi veoma važne, kako zbog činjenice da sam i sama preko reči nekih pesama uspela da pronađem neke skrivene deliće sebe, tako i zbog želje da se neko pronađe u mojim pesmama.

 

 

Spotovi su vrlo vizuelno zanimljivi i crno-beli, donekle avangardni i arty. Čini se da su oni nerazdvojni deo imidža Anne Marie?


– Na spotovima mogu da se zahvalim svom prijatelju i komšiji Dejanu Flajšmanu, napominjem, KOMŠIJI jer je većina spotova nastala kao rezultat prepodnevnih kafica ili dosadnih nedeljnih popodneva. Prvi spot koji smo uradili je bio za ‘Naopaku pesmu’ i ideja je bila da se izvuče maksimum iz samo jednog kadra, što je završilo uspehom, pa smo odlučili da nastavimo u istom pravcu.


Spremaš li EP? Pričaj mi o dinamici izdavanja i singlovima. Šta možemo očekivati od Anne Marie u sledećem periodu?


-Što se dinamike tiče, verujem da se sve dešava u svoje vreme. Nikada ne žurim sa izbacivanjem singlova, inspiraciju ne jurim nego je čekam, a ko čeka taj i dočeka pa ćete tako i Vi dočekati moj EP .icon smile  Anne Marie: i na nebu i na zemlji


 Planovi za budućnost?


-Planovi su da se radi, a vreme će pokazati rezultate.

 

Časopis : BRAVO
Razgovor vodio: Žikica Milošević

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR