Apelacioni sud potvrdio presudu: Medicinska sestra ostaje u zatvoru

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je presudu Višeg suda u Subotici po kojoj je Irena Šarkanj (56) iz Horgoša osuđena na 13 godina zatvora za ubistvo muža Ištvana Šarkanja (63).

„Blicu“ je potvrđeno da je Apelacioni sud odbacio žalbu Irene Šarkanj i potvrdio prvostepenu presudu kojom je proglašena krivom iako je dve godine poricala da je u Opštoj bolnici u Subotici gde je radila kao medicinska sestra svom suprugu u februaru 2018. godine ubrizgala cijanid dok su njene kolege pokušavale da ga reanimacijom povrate u život nakon što mu je pozlilo na Hitnom prijemu.

Suđenje je na zahtev Šarkanjeve, posle prvog izricanja presude 8. marta 2019. godine, ponovljeno, ali početkom februara ove godine sud je doneo istu prvostepenu presudu.

Tokom dokaznog postupka utvrđeno je da je u telu pokojnog Šarkanja pronađena sedam puta veća doza otrova od smrtonosne, međutim, Irena Šarkanj je izjavljivala da mu je ubrzigala kroz kanilu na ruci samo vodu, a ne cijanid.

– Znam da sigurno nisam ubila moga muža. Ako smatrate da sam kriva nosićete me na savesti. Nisam imala cijanid – branila se Irena Šarkanj.

Prilikom izricanja presude rečeno je da se smatra da je lišila života supruga 19. februara 2018. godine nakon što je došla sa njim u Opštu bolnicu u Subotici jer je imao bolove u stomaku”.

– Iako je radila u noćnoj smeni na Odeljenju ginekologije ona je na Hitnom prijemu u delu za reanimaciju pošto mu je pozlilo oko 18.10 sati, mada od nje nije tražena pomoć prilikom reanimacije, Ištvanu Šarkanju ubrizgala 7,59 mg cijanida. Smatramo da je to svesno uradila – navodi se u presudi.

 

BLICKOMENTARI

  1. izabela kaže:

    Trebala je uzeti kvalitetnog advokata…

  2. Dunja S kaže:

    Treba videti ko nasledjuje ? Ako je urbanisticka mafija nece ona izaci iz zatvora ziva !

OSTAVITE KOMENTAR