Apoteke u zakup – najveći domet gradske vlasti!?

Danas je potpisan ugovor o zakupu prostorija Apoteka Subotica i privatne apoteke Galen pharm, čime je 19 od 20 gradskih apoteka prepušteno na raspolaganje privatnim preduzetnicima u narednih 15 godina. Ovo je sprovedeno zbog navodnog lošeg poslovanja i duga od 165 miliona dinara. Nameće se pitanje otkud preko noći tolikog dugovanja kada znamo da su Apoteke Subotice ostvarivale zaradu do 2018. godine, a naprasno od 2019. godine loše posluju!? Javnost nije upoznata sa detaljnim okolnostima ovog procesa.

Današnji dan nikako ne možemo okarakterisati kao svečani trenutak za grad i njegove građane, kao što to tvrdi gradonačelnik Bakić. On zajedno sa svojim saradnicima iz gradske uprave i poslovnim partnerima iz Galen pharma želi da nas ubedi kako će novi vlasnici apoteka raditi u interesu građana i javnog zdravlja, a svi dobro znamo da je privatnim preduzetnicima na prvom mestu zarada. Vlasnik Galen pharma, Veljko Dželetović je zakupio veći broj apoteka u mnogim gradovima širom Srbije (Beograd, Novi Sad, Smederevo, Požarevac, Kragujevac, Jagodina, Vršac, Sombor, Sremska Mitrovica i brojni drugi), a sada su na redu i subotičke apoteke kako bi uspostavio monopol unutar zdravstvenog sistema i tako uvećao svoj profit.

Partija radikalne levice se snažno protivi ovakvim postupcima! Mi se zalažemo za uvođenje javno finansiranog i svima dostupnog zdravstva, takođe i za državnu regulaciju trgovine lekovima, prilikom čega bi u fokusu bilo javno zdravlje – a ne profit!

GO PRL SuboticaKOMENTARI

 1. Croat kaže:

  Prljavi Dodikov kapital . Inace mi nije zaista jasno sta tu gradska uprava slavi ?!?

 2. Baka Josipa kaže:

  Ne znam koji ste vi. Ali svaka opoziciona delatnost je super! Naprednjaci su opljackali celu Suboticu.

 3. Niko kaže:

  Sramota za grad, za gradjane a i za gradonacelnika koji se nisu borili za Suboticku apoteku.

 4. Pedja kaže:

  Bitno je samo pljuvati vlast u tome ste odlicni! Kenja mi se od vas!

 5. Niko kaže:

  @Pedja koju si glupost izvalio da je to sramota.
  Tu niko nepljuje na vlast nego kazemo da je to strasno sto su uradili sa gradskom apotekom. Zasto mislis da ce jednom privatniku sad cvetati rad apoteke i da je on drugaciji tj bolji rukovodioc od gradske apoteke. Zar su ljudi glupi koji su vodili apoteku da je dovedu u propast. Ovo je strasno sto se dogodilo sa gradskom apotekom.

OSTAVITE KOMENTAR

71 + = 78