Autoput E -75 blokiran, put M22 prohodan

Autoput Subotica-Novi Sad i dalje je blokiran za saobraćaj od petlje “Sever Subotica” do Temerina, dok je stari beogradski put M 22 prohodan.

 

U saobraćajnoj policiji kažu je put M 22 otvoren za putnički i autobuski saobraćaj, kao i teretni do 3,5 tona.

vlcsnap-2014-01-31-14h46m35s106

Svi lokalni putevi su prohodni, kažu u Čistoći, a autobuski saobraćaj se normalizuje. Putnici koji su bili zavejani u snežnim nanosima kod Feketića evakuisani su, i ta deonica autoputa ponovo je prohodna.

 

Put Subotica – Bajmok je otvoren za saobraćaj, kao i put Subotica-Bačka Topola i Bajmok-Sombor, kažu u kompaniji “Vojput”.

 

Proteklog vikenda zbog snežnih nanosa i svaranja smetova neprohodan je bio put prema Bajmoku, Đurđinu, Tavankutu, Bikovu, ali zahvaljujući kompaniji “Vojput” noćas je probijen put ka Bajmoku i Somboru i sada su svi putevi prohodni.

 

U Čistoći kažu da su učestvovali i u čišćenju dela auto-puta iz Novog Sada prema Subotici, tačnije od petlje Subotica-istok do parkinga Zobnatica, kao i dela puta prema Bačkoj Topoli.

 

Od prvog februara Crveni krst pružao je pomoć zavejanim putnicima na autoputu na potezu od Graničnog prelaza Horgoš do petlje Čantavir. U prostorijama Crvenog krsta do sada je prihvaćeno šest osoba evakuisanih sa autoputa i obezbeđen im je topli napitak posle čega pet osoba je napustilo Crveni krst, a jedna trudnica je smeštena u hotel. Ukupno je podeljeno 1350 komada konzervi mesnog nareska, 290 komada hleba, 520 flašica vode od pola litre, podeljenop je 50 litara čaja i 200 komada ćebadi.

 

Crveni krst je i danas sa volonterima izašao na autoput kako bi podelio tople obroke za ljude koji još uvek čekaju na pumpi da nastave putovanje.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR