Autoputem 90 na sat

Auto-put Subotica – Beograd, na potezu od Horgoša do petlje Feketić je prohodan, a vozila se kreću brzinom i do 90 kilometara na sat, mada bi optimalna brzina u ovim uslovima bila 60 kilometara na sat, rečeno je Tanjugu u subotičkoj kompaniji “Vojput”.

Kako je izjavio izvršni direktor ove kompanije za održavanje puteva Ivan Sudarević, cela putna mreža na području između Dunava i Tise, koju oni održavaju, konstantno se održava prohodnom.

autoput-sneg-zima_660x330

“Cela širina auto-puta se čisti, a saobraćaj se odvija brzinama i do 80 – 90 kilometara na sat, iako bi u ovim uslovima idealna brzina bila 60 kilometara na sat. Na kolovozu, u zavisnosti od deonice, intenziteta padavina i saobraćaja, ima ili centimetar do dva snega ili snežne kaše”, rekao je Sudarević Tanjugu.

 

Na ostalim putevima koje održavaju situacija je slična – na putevima prvog prioriteta na kolovozima je snežna kaša, a na putevima trećeg prioriteta tri do pet centimetara snega.

Akcija čišćenja je i dalje u toku, a na terenu je u zavisnosti od momenta od 30 do 36 kamiona čistača – posipača i pet grejdera.

 

Prema njegovim rečima, noćas je palo oko 15 centimetara snega, pada i dalje na području severa Srbije, temperatura je konstantno oko minus tri, a istočni vetar u skretanju na severni uzrokuje naduvavanja snega na pojedinim lokacijama, bez značajnijih navejavanja.

 KOMENTARI

  1. freelancer kaže:

    Ne tako davno, oduševio me je članak u jednom online dnevnom listu, u kome je izvesni Okanović (ili tako nešto), iz Komiteta, Agencije (šta li?) za bezbednost saobraćaja, izjavio kako je u prethodne dve godine plaćeno 11 MILIONA eura za šišanje trave duž auto puteva, a nema para za svetlosnu signalizaciju koja bi regulisala saobraćaj na tim isti auto putevima. E sad, poslastica za nacionaliste: čak i HRVATI, od Bajakova do Bregane, a da ne pominjem dalje odatle, imaju portale preko cele širine auto puta, na kojima je okačena signalizacija počev od temperature vazduha, led saobraćajni znaci ograničenja brzine u slučaju uslova koji otežavaju normalan saobraćaj (daljinsko upravljanje + video nadzor), upozorenja za maglu, led itd… U svetu je uobičajena cena kilometra auto puta oko 1 milion eura/km (u zavisnosti od konfiguracije), UKLJUČNO oprema, UKLJUČNO signalizacija.. Da li znate, dame i gospodo, KOLIKO je koštala samo druga traka auto puta (po kilometru), od Horgoša do Novog sada BEZ signalizacije koju sam opisao???

  2. ewkhp kaže:

    gnusna laz!! upravo se vratih iz beograda i SVE je ocisceno i sredjeno osim dela od b. topole do subotice! tu je od citave sirine autoputa utabana jedna traka po kojoj voze automobili, kamioni i autobusi i ako zelis da obidjes moras da vozis po neociscenom delu. nema te PR sluzbe koja moze da sakrije stvarno stanje. imamo ubedljivo najgoru brigu o putevima u drzavi!

OSTAVITE KOMENTAR