Autotransporteri na rubu egzistencije

Iako su više puta apelovali da zbog velikog broja „kolega koji rade na crno“ neće moći više da izmiruju obaveze prema državi, članovi Sekcije autotransportera i prevoznika pri subotičkom Udruženju zanatlija dovedeni su na rub egzistencije. Oni smatraju da se štrajkovima i blokadama ne može ništa postići i zato su odlučili da Ministarstvu infrastrukture upute inicijativu sa predlozima i molbom da im se pomogne.

Predsednik sekcije Darko Antelj kaže da je zbog zamrle subotičke privrede dobar deo firmi pred stečajem ili u blokadi i da će mnogo kamiona ostati neregistrovani, jer ljudi jednostavno nemaju novca.

– Nemaju od čega da žive, a kamoli da obnavljaju vozila. Najveći problem je što nema reda i što ne postoji sistem koji razgraničava registraciju vozila za sopstvene potrebe i pružanje usluga, a što ide u prilog onima koji rade na crno i izbegavaju porez i druge obaveze – kaže Antelj.

Slika

– Imamo u gradu more transportnih preduzeća zaraslih u travu i vozače koji više od šest meseci nisu pokrenuli kamione. Subotica više ne funkcioniše ni privredno ni ekonomski i na svojim leđima najbolje osećamo posledice tog sunovrata. Broj članova se smanjuje, a deo se preregistrovao u Valjevu i Pančevu, pošto se u tim gradovima obaveze ne plaćaju mesečno već kvartalno. Više desetina transportnih firmi je zatvorilo vrata, ali pošto su i druge zanatlije nezadovoljne najverovatnije da će se sve sekcije Udruženja okupiti i dogovoriti šta i kako dalje – kaže Antelj.

Izvor: BlicKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

7 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: