Bajmočani traže red i pravdu

– Svakog vikenda u Bajmoku se neko potuče. Strahujem za svoje dete… Ovo što se dešava više nije normalno – kaže za Dnevnik meštanka V. M.

Nakon ubistva  Dragana Marića (23) u novogodišnjoj noći, društvene mreže su preplavljene statusima stanovnika Bajmoka koji traže da se uvede red i na sednici Skupštine grada Subotice raspravlja o bezbednosti u tom selu. Da podsetimo, tu su ubijena maloletna Tijana Jurić i Stana Ivanković, a nikada nisu pronađene ubice Piroške Ševarac, pčelara Aleksandra Kapora, zatim krznara Imrea Osvalda.

Kada će biti sahrana nesrećnog Dragana Marića još se ne zna, jer je telo poslato na obdukciju.

Bajmok-bajmok-co-rs

DNEVNIKKOMENTARI

 1. TANJA kaže:

  Dara je prevršila meru! Došlo je dotle, da se policija otuđila i odmetnula u kriminal i pljačku poštenog sveta! Čim se, po nekada, otkrije organizovana kriminalna grupa, uvek je i policija uključena u nju!
  Građani su došli dotle, da moraju organizovati privatnu policiju (jer ova ne radi svoj posao) kojoj će plaćati da ih čuva, a ovoj zvaničnoj i dalje će plaćati reket!
  Mi smo postali država u kojoj je vlast zauzela mafija,

 2. Problem u glavi kaže:

  Problem je u glavama. Nece njima pomoci ni ceta policije.

 3. Megille kaže:

  U Texasu jučer su usvojili zakon da građani i javno smeju nositi oružje radi zaštite svoje imovine i svoje porodice i da se zaštite od sama države kada im je sloboda ugrožena. A dobro znamo da kod nas kako državni organi štite našu imovinu i našu fizičku sigurnost. A sloboda …Demokracija …

 4. drugoja kaže:

  DOK POLICIJA KODNAS LOVI TRAKTORISTE I POSTENE SELJAKE PO NJIVAMA ,DOK SU DECA MAMINI I TATINI SINOVI PA NOSE PUSKE I PISTOLJE STVAR VASPITANJA I DOK UCENICI TUKU NASTAVNIKE ,PROFESORE NEMA NAMA BOLJEG .PODELITI SVIMA ORUZJE PA DA RESAVAMO STVARI KO KAKO STIGNE JER OCIGLEDNO POLICIJA JE ZA UKRAS I NAJVECI LOPOVI .

 5. Megille kaže:

  @ drugoja , Oni sinovi su u biti kukavice jer znaju da oružje samo oni mogu posedovati pa se bahate. . Ali kada bi oružje mogli svi imati priča bi bila malo drugačije. Jednom mom poznaniku je sused ušao u dvorište i pretio mu da će ga ubiti. E sad čovek ode na policiju i prijavi slučaj. Rečeno mu je da nisu nadležni jer pretitelj nije ga ubio. A ni zapisnik nisu sačinili niti pitali za ime i prezime pretitelja. Reagovaće kada moj poznanik im prijavi da su ga ubili…?

 6. stormwatch kaže:

  @Megille

  Jedan moj veoma bliski clan porodice je efikasno resavao sekirom upade na vrata, veruj mi niko se nije usudio da pozove policiju. Sa druge strane, oruzije nije nikakvo resenje za ove probleme, ali efikasna policija i pravosudje JESTE.

 7. Megille kaže:

  @ stormwatch, Da slažemo se, citiram te ‘ ali efikasna policija i pravosudje JESTE. ‘ Ako prijaviš policiji sumnjive likove koji se muvaju u nekom kvartu i to još blizu tvoje kuće dobiješ odgovor: da oni nisu dužni da čuvaju tvoju kući ,nekretninu ili drugu imovinu. Molim? Pa zar mi građani ne plačamo razne poreze ,takse i ko zna kakve dađbine sa koji ih izdržavamo?
  U švajcarskoj ima puno starih zamkova, kurija ,herenhausa ,koji su u privatnom vlasništvu ,ali vlasnici često žive na nekom udaljenom kontinentu ,pa godinama ne dolaze u svoju imovinu. Kod nas za tu pojavu bi rekli da su zapušteni pa nemaju vlasnika itd, znači možeš sa tim nekretninama da radiš šta hoćeš-možeš i pljačkati ,rušiti zbog građ materijala . A ako imaš dobre ‘veze’ možeš i uknjižiti na svoje ime i provesti kroz kataster. E sada u toj Švajcarskoj ako se muvaš oko tih ‘zapuštenih ‘ nekretnina i još se i raspituješ ko je vlasnik jer je po tebi nekretnina ‘ zapuštena’ u vrlo kratkom vremenu se pojavi policijska patroli i završiš na ispitivanju u policijskoj stanici kao potencialni kriminalac…

 8. stormwatch kaže:

  @megille

  E pa onde Megille, za sve ima rishenja 🙂

OSTAVITE KOMENTAR