Bajmočani u strahu

Bajmočani su se, tek nakon vesti o hapšenju osumnjičenih za ubistvo, „prisetili“ da je osumnjičeni za ubistvo svojevremeno držao kafić u naselju „Rata“. To dovoljno govori koliko je ovo mesto, sa oko osam hiljada stanovnika, zastrašeno, a meštani o osumnjičenim najradije ćute plašeći se nekakve osvete.

Po nezvaničnim informacijama, kako pišu Večernje novosti, osumnjičeni Mitrović je uglavnom boravio na zabačenom salašu u ataru između sela Bajmok i Mišićevo, na Kaponji kod jezera, a krijumčarenjem migranata bavio se već duže vreme. Salaš se nalazi samo nekoliko kilometara od granice sa Mađarskom i pretpostavlja se da je odatle “pacovskim kanalima” prebacivao migrante. Takođe, doskoro je držao i kafić na Rati u Bajmoku, takođe tik uz samu granicu, a Bajmočani pričaju da se tamo bavio i drugim mutnim radnjama.

 
Po rečima meštana, svađa između grupe momaka počela je već prvih sati nove godine. Mladići su izašli napolje, ispred bifea “Vujo” i počeli koškanje.
– Posle svađe rekao je Draganovom drugu da će ga ubiti, otišao negde i brzo se vratio noseći lovačku pušku – pričaju meštani. – Marić je pokušao da smiri situaciju, da ih razdvoji, ali je on opalio metak pravo u njega. Dok se oko Marića stvarao metež i pružana mu pomoć, Mitrović je pobegao u nepoznatom pravcu.

 
BEG ZA BUGARSKU

 
Posle izvršenog zločina, Mitrović je odmah otišao za Beograd, gde je sa palestinskim državljaninom M. N. planirao beg za Bugarsku. Njihov plan osujetila je beogradska policija.

O njegovom saučesniku-pomagaču još niko ništa ne zna osim da je iz Subotice i da ima 26. godina.

bajmok_620x0

U Bajmoku i njegovoj okolini , potsetimo, u poslednje dve decenije dogodilo se nekoliko „tajanstvenih“ ubistava, a osim žrtava imena počinilaca retko su otkrivana. Tek je prošlog leta, nakon kidnapovanja i ubistva mlađane Tijane Jurić, i nakon dvonedeljne potrage i angažovanja beogradskih policijskih specijalaca otkriven , a potom i primerno kažnjen njen ubica.

Policijska stanica u Bajmoku, kako saznajemo, od pre nekoliko godina noću ne radi, mada ovo mesto sa okolinom ima bar desetak hiljada stanovnika. Preko čestih izgreda, tuča i narušavanja javnog reda i mira u Bajmoku se, tvrde meštani, olako prelazi, a prošle je godine, prilikom potrage za ubicom Tijane Jurić, ovde otkriveno više ilegalnih  točionica i proizvođača alkoholnih pića i drugih nezakonitih delatnosti o kojima nadležni nikada i ništa nisu saopštili.

Posle zločina nad studentom Draganom Marićem meštani eksplicitno traže drugačiju i bolju policijsku zaštitu i strožiju primenu zakona. Posthumni ostaci tragično nastradalog Dragana Marića danas će, kako saznajemo, biti sahranjeni na mesnom groblju.

Pritvor ubici i pomagaču

Sudija za prethodni postupak Višeg suda Subotice juče je Bori Mitroviću, osumnjičenom za ubistvo Dragana Marića u Bajmoku u novogodišnjoj noći, odredio pritvor u trajanju od 30. dana. Pritvor je određen i M.N.,kao pomagaču u ovom delu, a zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog dela. Njih dvojica su, potsetimo, pobegli sa mesta zločina i policija ih je locirala u Beogradu gde su i uhapšeni.

 

Večernje novosti, ALOKOMENTARI

  1. Alisa u Zemlji čuda kaže:

    Zašto samo Bajmočani? Strah i to ovoooliki je svojstven svim razumnim i svesno orijentisanim ljudima, koji na ovaj ili onaj način učestvuju u saobraćaju, pa i u lokalnom. Jer, ubistvo je ubistvo, čime god da je izvršeno.

    Naime, i pored, već duže vreme očiglednog haosa na gradskim saobraćajnicama, niko, ama baš niko od relevantnih subjekata kao što su : saobraćajna policija, komunalna policija, Savet za bezbednost u saobraćaju (zaista, šta ili koga oni savetuju?!), opštinski saobraćajni inspektor…nit’ šta zbore nit’ šta romore, ali ni ne preduzimaju. Zašto ili dokle? Nadajmo se ne dok se po našem “dobrom” običaju ne dogodi neka tragedija..

    Što reče onomad subjekt čije se rođenje slavi ovih dana : “Oprosti im Oče ne znaju šta rade!” Tačnije, ne rade!

OSTAVITE KOMENTAR