Balint: DS-u odgovaraju rovovi između Beograda i Novog Sada

Funkcioner Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor ne isključuje mogućnost da će opozicija na jesen pokušati da izazove raspisivanje prevremenih pokrajinskih izbora, ali i upozorava da je pravna procedura dosta komplikovana.

„Sve dok vladajuća koalicija ima tako stabilnu većinu, ne mogu da zamislim situaciju u kojoj bi Bojan Pajtić zatražio od predsednika Skupštine Vojvodine raspisivanje izbora. A predsednik parlamenta to sam ne može da uradi, i čini se da neki to slabo razumeju”, kaže za „Politiku” Pastor. Prema njegovim rečima, građani pokrajine su taoci ovakvog stanja već nekoliko godina jer u odnosima republičke i pokrajinske vlasti „apsolutno nema nikakvih razlika bez obzira da li je u republici na vlasti SNS ili DS. Naravno, stvari se sada ne čine jednostavnim i zato što DS-u odgovara da rovovi između Beograda i Novog Sada budu ovako široki i duboki”, kaže Balint Pastor.KOMENTARI

 1. Suboticanin kaže:

  Gospoda, otac i sin bi malo trgovali sa novom vlascu u Beogradu pa im smeta pozicija u Subotici jer ne mogu da rade sta hoce na lokalu i sada bi se predali malo SNSu jer bi im ovi dali mesto gradonacelnika u gradu, a posto SNS ne stoji bas u gradu nesto, SVM bi to malo da unovci.
  Jedini je problem sto bi onda tata izvisio u pokrajini na mestu predsednika skupstine Vojvodine, e kako to resiti pitanje je za tatu i sina. 

 2. mrmot kaže:

  Neka, neka… samo neka flertuju. Neka prisutupe koaliciji sa SNS, pa će videti kako će proći na izborima. 
  Biće i više nego zanimljivo kako će objasniti svojim glasačima zbog čega su rame uz rame sa Vučićem i Tomom-diplomom… 

 3. Ivan Isevic kaže:

  Imamo i mi u gradu „lokalnih politicara“ sa spornim diplomama 🙂

 4. stormwatch kaže:

  Kad smo vec kod toga, sta je Bajic zavrsio?

 5. Anonimni kaže:

  stormwatch:

  Kad smo vec kod toga, sta je Bajic zavrsio?

  Ako mislis na Mirka Bajica, covek je profesor fizike. Cak je u tome bio veoma uspesan, djaci ga po dobrom  pamte.E sad, sto mu je politika sladja, to je druga prica.

 6. stormwatch kaže:

  Da, mislim onda na PROFESORA Bajica….ok, znaci profesor fizike…Extra, sada su mi neke stvari jasnije kod njega kada sam ga video kako tuce nesto u BOSS-u…Ej porcijo palacinki sa visnjama i sladoledom, dajem ti na znanje – sila masi daje ubrzanje!!!!

 7. Suboticanin kaže:

  :

  stormwatch:

  Kad smo vec kod toga, sta je Bajic zavrsio?

   

  Ako mislis na Mirka Bajica, covek je profesor fizike. Cak je u tome bio veoma uspesan, djaci ga po dobrom  pamte.E sad, sto mu je politika sladja, to je druga prica.

   

  stormwatch:

  Da, mislim onda na PROFESORA Bajica….ok, znaci profesor fizike…Extra, sada su mi neke stvari jasnije kod njega kada sam ga video kako tuce nesto u BOSS-u…Ej porcijo palacinki sa visnjama i sladoledom, dajem ti na znanje – sila masi daje ubrzanje

  Znaci, oslastio je brke…. 

OSTAVITE KOMENTAR