Bebama rođenim na Dan Subotice poklon vaučeri

Subotica je za Dan grada postala bogatija za tri nova stanovnika. Bebama rođenim na dan grada, odnosno njihovim roditeljima, predstavnici lokalne samouprave su uručili poklon vaučere.

Tradicija je nastavljena. Predstavnici subotičke lokalne samouprave i ove godine uručili su poklone bebama rođenim na Dan grada, prvog septembra. Zbog aktuelne epidemiološke situacije, gradski čelnici nisu ulazili u porodilište već su darove predali rukovodstvu bolnice.

„I u svojstvu narodnog poslanika mogu da kažem da mi je izuzetno drago što je u nekoliko navrata prethodnih godina izmenjen republički zakon o podršci porodicama sa decom. Želeo bih da podsetim da na roditeljski dodatak i na raznu podršku druge vrste imaju pravo i porodilje koje se bave poljoprivredom, odnosno preduzetnice, a od dve hiljade osamnaeste je drastično povećana pomoć koju dobijaju trudnice, odnosno porodilje“, ocenio je predsednik Skupštine grada Subotica Balint Pastor.

„I u vrlo restriktivnom budžetu za dve hiljade dvadeset i prvu godinu, gde je mnogo stavki i mnogo rashoda redukovano, sredstva namenjena za podršku porodici i deci nisu smanjivana i iznos od tristo trideset dva miliona dinara omogućuje da mi nastavimo u istom intenzitetu i istoj meri podršku porodiljama i deci“, dodao je član Gradskog veća Srđan Samardžić.

Dan grada Subotice obeležava se višednevnim raznovrsnim događajima u znak sećanja na prvi septembar hiljadu sedamstotina sedamdeset i devete godine, kada je Marija Terezija proglasila Suboticu slobodnim kraljevskim gradom u Austro-ugarskoj monarhiji.


RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR