„Beli bog“ prve večeri festivala

Lesi se nije vratio kući nego se vratio krući i besan „ko pas“. Psi lutalice preuzimaju grad i otpočinju krvavu osvetu nad svojim mučiteljima, tamničarima, mesarima i strvoderima.

Svi oni ljubitelji nezaštićenih čopora pasa na Radijalcu, zatim hordaši i zaštitnici četvoronožaca, uživali su u psećem Spartaku i pobuni robova. Oni pak, koji imaju kakve traume sa psima lutalicama, nikako ne trebaju da gledaju ovaj film.

U dve reči, to su najuzbudljiviji momenti filma „Beli bog“ , čijim je prikazivanjem sinoć otpočeo 21. Festival evropskog filma Palić.

Neubedljiva gluma i više nego ubedljive scene u kojima su glavni protagonisti kerovi, to je ono po čemu će se pamtiti ova mađarsko – švedsko – nemačka koprodukcija.

Festival evropskog filma Palic 2014 (18)

Pre toga, našoj legendarnoj glumici Miri Banjac i francuskom reditelju Klodu Lelušu uručene su nagrade “Aleksandar Lifka”. Glumica se publici obratila rečima: “Nagrada – to ste vi!”.

“Od 1964, a te godine snimila prvu glavnu ulogu, do danas, Mira je dobila sva najznačajnija priznanja kada je u pitanju pozorište, televizijska i filmska umetnost. Sa velikim profesionalnim i ličnim zadovoljstvom večeras joj dodeljujem nagradu ‘Aleksandar Lifka'”, rekao je direktor festivala  Radoslav Zelenović uručujući nagradu.

“Ovu veliku i značajnu nagradu shvatam  kao definitivni kraj nekih mojih velikih ambicija. Toga više nema. Sad postoje samo zadovoljstva, susreti sa vama i čuvanje dostojanstva ove nagrade”, rekla je između ostalog Mira Banjac i svečano objavila početak festivala.

Festival evropskog filma Palic 2014 (29)

Festival evropskog filma Palic 2014 (31)

Sa otvaranja

Festival evropskog filma Palic 2014 (25)

 

Više slika pogledajte u našoj foto galeriji. OTVARANJE FILMSKOG FESTIVALAKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR