Besplatna NTC radionica za decu školskog uzrasta

Besplatna NTC radionica za decu školskog uzrasta u ponedeljak 22. februara od 18.45h

Nov ciklus NTC radionica u NTC centru u Subotici počinje tokom naredne nedelje. Upisujemo grupe školskog uzrasta od 7 do 10 godina. Sadržaji radionica su raznoliki i upućuju decu na povezivanje novih različitih informacija koje se lako uče. Deca najviše vole rebuse, zagonetke, zagonetna pitanja i rado učestvuju u odgovorima koji su ne retko materijal za sledeća pitanja.  Kroz radionice deca uče skrivene reči u rečenici, u pitanjima, kao i u odgovorima na pitanja. Zastave država i njihove znamenitosti, kontinente, planete sa više asocijacija o istim. To se povezuje u jednu celinu (kroz nelogičnu priču ili asocijaciju) i lako se pamti, podstiče se  asocijativno razmišljanje, takmičarski duh i volja za radom i novim znanjima. Razvija se koordinacija pokreta, motorika, brže i lakše razmišljanje i zaključivanje.  Radionice su interaktivne i omogućuju deci učenje kroz igru, istraživanje, podstiču razvoj veština, znanja i emocija, koje se u svakodnevnom životnom ritmu delimično zapostavljaju. Deca se kroz niz aktivnosti zabavljaju, a ujedno uče i pamte naučeno uz asocijacije. U sklopu programa, deca školskog uzrasta razvijaju viši nivo za intelektualno savladavanje prepreka putem spajanja,  nastavljanja nizova i različitih pojmova iz obrade gradiva i školskih lekcija – poručuju iz NTC centra.

Ciljevi radionica:

  • Podizanje nivoa intelektualnih sposobnosti svih učenika koji učestvuju u programu
  • Sprečavanje poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu
  • Razvijanje koordinacije pokreta i motorike
  • Razvijanje brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja (funkcionalno znanje)
  • Pravovremeno uočavanje darovitih učenika i podsticanja razvoja njihovih sposobnosti

Autori programa NTC sistem učenja su dr Ranko Rajović, član Komiteta svetske Mense za darovitu decu i saradnik UNICEF-a za rano obrazovanje i  Uroš Petrović, pisac za decu, dobitnik nagrade “Dositejevo pero“ i mnogo drugih priznanja. Radionice izvode NTC certifikovani učitelji i nastavnici u okviru centara uz podršku autora programa.

Funkcionalno znanje i njegova primena je jedno od osnovnih preduslova za širi i jasniji dijapazon razumevanja naučenih sadržaja kao i njihove primene. Učenje kroz igru koje razvijaju potencijal i socijalizaciju kod dece, podstiču logički način razmišljanja i učenje sa razumevanjem. Učenjem na ovakav način otvara se put funkcionalnom znanju koje je važan preduslov za trajno naučene sadržaje.

Za sve informacije možete pogledati sajt na adresi www.smartedu.co.rs ili pozvati 0641246939.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 7 = 8