Besplatne autobuske karte koristi preko 8.000 sugrađana

Broj korisnika usluge subvencionisanog gradskog i prigradskog prevoza vozilima JP „Subotica-transa“ zaključno sa decembrom 2021.godine bio je  8.131.  Ovu pogodnost  koriste stariji od 65 godina, a u januaru ove godine odobreno je još 29 zahteva.

Starijim sugrađanima, kako kažu, besplatne autobuske karte mnogo znače. Česti odlasci kod lekara, ali i generalno kretanje, koje zavisi i od autobuskog prevoza, umnogome je olakšano, jer na malu penziju svaka ušteda je dobrodošla.

I ove godine su u te svrhe izdvojena  sredstva iz budžeta u okviru Programa socijalne i dečje zaštite u iznosu od  40 miliona dinara. Uslovi za dobijanje povlašćenih karata u gradskom i prigradskom prevozu regulisani su Pravilnikom o subvencionisanju cena komunalnih usluga u našem gradu, koji se primenjuje od 2015.godine.

Lica koja ispunjavaju uslove za dobijanje povlašćene karte, zahteve mogu da predaju svakog radnog dana u Uslužnom centru Gradske kuće. Potrebno je dostaviti osnovna lična dokumenta ali i dokaz o mesečnim primanjima, odnosno ček penzije ili rešenje za socijalnu pomoć.

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

44 + = 48

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: