Bez posla deset odsto stanovništva Vojvodine

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Vojvodini nalazi se oko 200.000 ljudi, odnosno oko deset odsto vojvođanske populacije, izjavio je direktor vojvođanske filijale ove službe Vladimir Srdić.

 

Situacija sa brojem nezaposlenih na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje je “standardna” u poslednjih pet godina, rekao je on novinarima u Subotici i dodao da se ta cifra u ovo doba godine obično kreće oko 200.000.

 

Govoreći o izazovima zapošljavanja, Srdić je napomenuo da su poslovi budućnosti u IT sektoru, visokim tehnologijama, i na osnovu toga preporučio mladima da se prilikom školovanja odlučuju za “prirodne smerove” jer će tako “lakše doći do posla”.

 

S tim u vezi, Srdić je napomenuo da će, kako bi se što lakše premostio period od završetka visokog obrazovanja do pronalaska posla, Nacionalna služba za zapošljavanje u Vojvodini delovati zajednički sa Univerzitetom u Novom Sadu, odnosno 14 njegovih fakulteta, uključujući i Ekonomski fakultet u Subotici.

 

“Osnovni mehanizam za koji Nacionalna služba tvrdi da je ispravan je reagovanje na nacionalnom, regionalnom i lokalnom tržištu i podizanje socijalnog dijaloga na što viši nivo. To radimo u prethodnih deset godina”, rekao je Srdić.

 

Mondo.rsKOMENTARI

 1. freelancer kaže:

  LAŽ. Tačka. Nema dalje.

 2. Adrijana kaže:

  Jos jednom laz,laz i samo laz!!

 3. mislilac kaže:

  Moguće da se na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje nalazi se 10% stanovništva Vojvodine. Istina je da se na evidenciji nalazi manje od 50% svih nezaposlenih! Evidentirani su samo ono koji dobijaju nadoknadu. Ostali su već davno odustali od periodičnog “klanjanja”, pošto onaj koji zakasni sa javljanjem, biva skinut sa evidencije.

 4. gradjanka kaže:

  TOTALNO NAS POKUSAVAJU UVERITI U TU LAZ A ZNAJU DA JE LAZ
   

 5. highlander kaže:

  predlazem da se svaki nezaposleni, koji se prijavi u evidenciju, dobije jednokratnu i nepovratnu pomoc od 5000 dinara….pa da vidimo onda koliko ima nezaposlenih…

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: