Bez vanredne situacije

Gradski štab za vanredne situacije je, na sednici održanoj u sredu, 22. jula 2015. godine, razmatrao stanje nastalo povećanim prilivom migranata na teritoriju grada Subotice.

Migranti-u-centru

Na osnovu izvršene procene ugroženosti i jednoglasno usvojenog zaključka, Gradski štab nije doneo odluku o proglašenju vanredne situacije, već su sve aktivnosti na teritoriji Grada vezane za redovnu delatnost nadležnih organa i službi.

U narednom periodu nastalo stanje će se svakodnevno kontrolisati i ukoliko se ukaže potreba Gradski štab za vanredne situacije će zakazati novu sednicu na kojoj će doneti odluke u skladu sa novonastalom situacijom.

Gradski štab za vanredne situacije grada SuboticeKOMENTARI

 1. Počelo je, počelo kaže:

  „Саосећање и помоћ према људима који су доживели трагедију и који су постали азиланти не сме да нас опусти и да наседамо на игру Великог Брата. Узбуна мора да се дигне у Србији, јер се све одвија према подмуклом плану насељавања Србије азилантима. Издајнички режим је пристао на тај сценарио. Србија је угрожена и морамо да се бранимо.
  Мађари раде управо оно што ми не радимо. Држава преузима све мере да заштити своје националне интересе. Мађари су у ЕУ, али раде по свом плану заштите државе. Упркос противљењу корумпираних бирократа из Брисела.
  Који су устали против тог зида на граници. Како су им одговорили Мађари? Подижу дупли зид. За сваки случај.
  Србија ће се наћи у претис лонцу.Затворени зидом са севера и отворени са југа. Азиланти улазе неконтролисано у Србију. Неконтролисано од старне српске власти. Плански долазе од оних који су смислили ову опасну превару. Пошто неће моћи на север, азиланти ће остати овде. Онда почиње опасно кување унутар Србије.
  То је паклени план Великог Брата. Потпуно уништити Србију.
  На томе раде издајничка тројка у Београду. Зајебавају народ у здрав мозак и извршавају налоге, јер су уцењени. Треба да обезбеде 15.000 евра по азиланту да би показали своју европску политику. Сулуда политика злочина према своме народу.
  Ево, питања за све евроинтегралисте. Да ли више волите своју децу или децу брислског бирократе? Сулудо питање, рећи ће скоројевићи на платним листама Великог Брата. Наравно да више воле своју децу, него децу других људи.
  Зашто онда Србија издваја толики новац за азиланте? Зар у Србији 68% становништва не живи испод егзистенцијалног минимума достојног европског човека? Зар 200.000 деце не гладује? Зар није 200.000 деце неухрањено? Зар 780.000 пензионера не може да преживи смањење пензија Аце Драмосера? О здравству, просвети, привреди и другим проблемима банкротиране државе не вреди ни писати.
  Зашто онда Србија дозвољава да азиланти уђу у Србију? Зашто не направимо и ми зид?
  Ко је створио азиланте? Зашто су они напустили своје куће? Да ли је Србија крива за њихову трагедију? Ко је српске избеглице из Хрватске и Космета прихватио? Ко им је омогућио смештај, храну и новац?
  Морамо бити рационални и државнички мудри. Србија није крива за судбину азиланата. Саосећамо се са тим несретним људима, али не можемо да им помогнемо. Не можемо, нажалост, да им помогнемо јер је наш народ страдао и једва преживљава. Морамо да помогнемо нашем народу.
  Србија није крива за трагедију азиланата. Криви су Вашингтон и Брисел. Они су својом НАТО политиком уништили домове азиланата. Нека се сада старају о тим људима. То је њихов проблем. Азиланте треба усмеравати према чланицама ЕУ. Нека ЕУ решава њихов проблем. Они су њихова брига. Нека их бродовима превозе у САД. Вашингтон нека решава проблем који су створили.
  У државним пословима нема самилости. Држава мора да брани свој народ од пропасти. Улазак толиког броја азиланата ће створити велики проблем држави. Најава новог рата на Балкану је велика опасност за Србију. Хиљаде младих људи, који су као азиланти ушли у Србију, могу да се регрутују као војска. Тада у утроби Србије имамо војску која нас може физички поробити. То је велика опасност.
  О томе мора да се пише и шири истина у народу.
  Ко ће се супроставити тој војсци када се буде створила? Министар полиције – Аца Слина? Генерал армије Диковић, који пузи пред суманутим Ацом Драмосером, који урла на њега и понаша се према њему као да је чаршијски авлијанер? То један српски генерал армије себи да дозволи. Уместо да је устао и пред телевизијским камерама позвао своје војнике да ухапсе помахниталог лудака Ацу Драмосера, јер је изгубио у поплавама политички ум и достојанство премијера, генерал српске армије је мирно стајао пред тим издајником и кукавицом. Уверавам вас, познавајући психолошки портрет Аце Драмосера, да би он, да је генерал Диковић имао војничке куражи , подигао глас и наредио да га ухапсе, почео да плаче и да пузи молећи за милост, јер такав љигавац је кукавица и мекушац који се плаши сопствене сенке.
  Нажалост, генерал српске армије је исти као и тај несретни Аца Драмосер. Па, како онда да нас такав генерал брани од непријатељске армије која се ствара у Србији? Армије која је уништена. Плански уништена од српског политичког олоша. Који је доби задатак да то уради. Сећате ли се оног идиота Бориса Тадића како је са хрчком Монтгомеријем палио 4.000 противавионске ракете Стрела 2М? Све министре одбране и начелнике генералштаба треба похапсити и строго казнити због намерног урушавања наше војске.
  Када сам био на ратишту 1999. године отворено сам рекао пред свим официрима на том делу фронта да, уколико дође до копнене инвазије на Србију од стране НАТО зликоваца, онда више постојећи чинови неће да важе. Ми на првој линији фронта ћемо бирати нове команданте.
  Како може да ми буде комадант смрдљивко који се, чим запуца, сакрије под земљу? Нећу да ратујем под командом неспособних официра каријериста и политичара. У српском народу има довољно способних официра и способних људи да воде нашу армију.
  Ратни услови захтевају да се брзо организујемо. Све што се дешава на Балкану није добро. Балкански народи поново, по ко зна који пут, наседају на ратне шпекулације Великог Брата. Азиланти су само смишљени да донесу ново крвопролиће на Балкану. Када милион људи иде према вашим границама, онда морате да се замислите, јер то није случајно. Нема случајности код Великог Брата. Он све ради плански и гледа своје интересе.
  Србија мора хитно да се организује. Србија мора да се спашава потпуне пропасти. Прво и основно је да се смени садашња власт. Морамо их поразити на изборима. То је једини легалан начин. Све остало је непромишљено увлачење земље у нове конфликте. Упркос што су многи апатични и више никоме не верују, ја сам оптимиста да Србија има демократски и људски потенцијал да се сама спаси из ове невоље.
  Имамо људе, знање, програм и треба само да се организујемо. Изнео сам Платформу о стварању Националног фронта. То је једини начин да поразимо издајнике на власти. Морамо да успоставимо Владу националног спаса. Та влада ће примењивати политички и економски програм кога годинама износим. Та влада ће хитно наоружати СА српску армију. Организоваће се јединице Територијалне одбране -ТО.
  Те јединице ће моћи да подигну за тридесет минута МИЛИОН људи под оружјем. О томе сам све писао пре неколико година. Вратиће се служење војске. Војску ће служити и жене и мушкарци. Жене три месеца. Мушкарци шест месеци. Обуку војске ће држати најбољи наши војни инструктори. Читаву нацију морамо да подигнемо у стање да можемо сами да се одбранимо. Медији и друштвене мреже морају да изнесу истину у којој катастрофи се налази Србија. Мора сваком грађанину да буде јасно какаве нам све опасности прете.
  Велики Брат је одабрао ратни сценарио. Не можемо да се понашамо као да се ништа не дешава. Грађани морају да знају да нам прети уништавање државе. Живимо у времену где се све решава насиљем.
  Морамо да имамо снагу да се одбранимо. Милион људи под оружјем је та наша снага. Не желимо тучу, али у тучи знамо да се боримо. Тако се једино брани слобода државе. Тако је и у животу.
  Говорим из свог досадашњег искуства. Искуства са улице. Избегаваш тучу по сваку цену. Али, ако до туче дође, ако си приморан да се браниш,онда идеш до краја. То је закон улице. Закон одбране живота.
  То сваки насилник поштује. Покажи му снагу своје песнице и он ће одступити. Нема велике приче и тумачења. Не дирам те, немој да ме дираш. Србија је наша кућа. Ви сте кренули да заузмете нашу кућу.
  Велики Брат вас намерно гура на нас. Ми нисмо ваш проблем, него они који вас гурају на нас. Србија мора да брани своју кућу.
  Азиланте разумемо и имамо саосећање.
  Можемо да им понудимо неколико дана оброк на нашим границама.
  Србија тако хоће људски да им помогне. А онда, нека они иду према Бриселу. То мора да буде њихов циљ. Нека Брисел решава њихове проблеме. Брисел је крив за њихову трагичну судбину.
  Господо другови, Браћо и сестре,
  Ово је једини излаз из ове игре са азилантима. Сва остала тумачења су плаћена пресеравања службеника Великог Брата. Они раде за плату,
  против интереса свога народа. Жвалављења о људским правима више не пролазе. На ту фору сте две деценије зајебавали овај народ.
  Србија мора да се наоружа. То је једини начин да одбранимо Србију. Наоружаће се ако има успешну економију. Тада можемо азилантима више хране да дамо на путу до Брисела“.

  Бранко Драгаш, 22.07.2015.

 2. TT kaže:

  Niko nema muda da komentarise a covek je u pravu,Stanija je pokazala guzu to je bitno.

OSTAVITE KOMENTAR

1 + = 2

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: