Bez vanredne situacije

Gradski štab za vanredne situacije na današnjem zasedanju je konstatovao da grad funkcioniše normalno i da nema potrebe za uvođenjem vanredne situacije.

 

Radnici “Čistoće i zelenila” nastavili su sa čišćenjem ulica, a građani koji su angažovani za čišćenje snega, radili su na rasčišćavanju pešačkih prelaza i autobuskih stajališta. Štab je konstatovao da je današnja akcija angažovanja građana za čišćenje bila dovoljna i da trenutno nema potrebe za daljim angažovanjem.

 

Kolovozi se nasipaju rizlom, jer su trenutno preniske temperature za posipanje solju.

 

Putevi ka prigradskim naseljima su prohodni, a danas prepodne normalizovan je i prigradski i međumesni saobraćaj „Suboticatransa“.

 

JKP „Čistoća i zelenilo“ počelo je sa podelom goriva i soli pravnim licima i mesnim zajednicama za čišćenje snega.

 

Radnici JKP „Parking“ juče su očistili sve parkinge u gradu. Danas se usluga parkiranja ne naplaćuje, dok će se sutra parkiranje na obeleženim parkinzima ponovo naplaćivati.

 

Gradski štab za vanredne situacije je odlučio da se formira prihvatilište za zbrinjavanje beskućnika u objektu u Gajevoj 50, koje će početi sa radom 12. decembra 2012. godine. Crveni krst Subotice, „Karitas“ i Centar za socijalni rad u slučaju većih hladnoća moći će da zbrinu oko 20 beskućnika tokom ove zime.

 

U Gradskoj bolnici od subote do danas nije zabeležen nijedan prelom kostiju zbog vremenskih neprilika, već su sanirane samo lakše povrede.

 

Sve ambulante na teritoriji Subotice su dostupne pacijentima.

 

Snabdevanje strujom, vodom i toplotnom energijom u gradu je stabilno.

 

Sve škole u gradu normalno rade, primetno je samo zakašnjavanje učenika i nastavnika zbog otežanog saobraćaja.

 

Gradski štab za vanredne situacije još jednom podseća građane i pravna lica na obavezu da čiste sneg ispred svojih kuća, zgrada i poslovnih prostora.

 

U slučaju da građani imaju vanredne probleme sa snegom i hladnoćom mogu se javiti na broj telefona: 626-988KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR