Bezbednost Roma u MZ Peščara

Danas je u Plavoj Sali Gradske kuće održana prezentacija knjige „Bezbednost Roma“ , kao i rezultati projekta „Inkluzija romske zajednice na severu Vojvodine“.
Ovom prilikom, Stevan Nikolić, predsednik Upravnog odbora Edukativnog centra Roma, kazao je da je današnja prezentacija nastavak jednog projekta od pre dve godine, te da su svi oni nastali kao posledica javnog zagovaranja formiranja civilnih straža usled ugroženosti građana od strane Roma u nekim delovima Subotice, ali i susednim opštinama. Nikolić je rekao da je njihova reakcija bila pokretanje ovih projekata kako bi pokrenuli zajednicu, ističući pozitivan primer MZ „Peščara“.

romi

Milimir Vujadinović, član Gradskog veća zadužen za socijalnu zaštitu, ovom prilikom je kazao da je pitanje bezbednosti jedno od krucijalnih, kao i da se ono ne vezuje samo za romsku populaciju, nego i za sve nacionalne zajednice koje žive na teritoriji Subotice. On je pohvalio MZ „Peščara“ kao dobar primer rešavanja pitanja bezbednosti.

Kada je u pitanju republički nivo i pitanje inkluzije i bezbednosti Roma, Republika Srbija je produžila dekadu Roma, koja će se definisati na drugi način, a sedište dekade će biti smešteno u Sarajevu i realizacija će teći kroz Pakt o stabilnosti Jugoistočne Evrope.

 

RTV CityKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR