Biljana molila lekare da joj odseku nogu

Biljani Stojković, devetogodišnjoj devojčici iz Subotice, amputirana je noga zbog karcinoma kostiju i za oporavak je neophodno da primi još četiri hemoterapije u Milanu.

 

Borbu sa opakom bolešću Dragana i Miroljub Stojković i njihova jedinica Biljana započeli su marta 2012. godine kada se posle gimnastičkog treninga devojčica požalila na bol u levoj nozi.

 


– Pre gimnastike je išla na ples. Kada je rekla da je boli noga, mislili smo da je u pitanju upala, ali sutradan su bolovi bili jači. U subotičkoj bolnici su posumnjali da je u pitanju nešto ozbiljno i sumnje da ima tumor kostiju potvrdili su novosadski i beogradski lekari. Usledile su hemoterapije, presađena joj je kost koja je donirana iz Italije. Nakon još hemoterapija verovali smo da je lečenje završeno – kaže Dragana Stojković.

biljana stojokovic


U leto prošle godine Biljana je zapela o prag i polomila butnu kost već operisane noge. Nosila je gips, ali činilo se da je sve u redu, čak su i nalazi potrebni za kontrolu kod onkologa bili dobri.

 


– Kada su joj skinuli gips, zglob je bio otečen. Bolest se vratila. Život joj je bio ugrožen i zbog toga su joj amputirali nogu. Trpela je tolike bolove da je molila da zovem doktora da joj odseče nogu.

 

Stupila sam u kontakt s košarkašicom Natašom Kovačević, kojoj je amputirana potkolenica, jer je moje dete htelo da se uveri da može da se živi sa protezom. Nataša ju je posetila, pričale su i to je mojoj Bilji bio vetar u leđa. Međutim, slali smo dopise i uzorke tkiva u Italiju i dobili odgovor iz Milana da su potrebne još četiri hemoterapije, a za lečenje u Italiji nam je neophodno 20.000 evra, kojih nemamo – priča Dragana koja je zbog ćerkine bolesti napustila posao, pa sada porodica živi od jedne plate.

 


Biljaninim roditeljima snage daju devojčicine reči koja govori da ne razmišlja o sutra, već želi da uživa u sadašnjem trenutku, dok Subotičani, vođeni Draganom Kovačem, planiraju humanitarne akcije pod motom „Tvoje malo Biljani znači mnogo“.

 


– Nadam se najboljem, ali znam da će biti baš teško – iskrena je Biljana. – Opadaće mi kosa, imaću mučnine, biću u izolaciji i zbog toga želim da se sada što više igram sa drugarima, idem u školu crtanja, hranim napuštene pse. Ne volim da me bilo ko sažaljeva – odlučna je ova hrabra devojčica.

 

Pomoć glumaca i sportista

 


Pomoć za Biljanu možete uplatiti na dinarski i devizni račun Komercijalne banke 205-9011005317783-88 i RS35205903102025664327. U Dečjem pozorištu će 8. februara biti održana predstava „Pepeljuga“, a 9. februara u Hali sportova sportski susret. Prihod je namenjen za lečenje male Biljane.

 

BlicKOMENTARI

  1. pravdoljub kaže:

    Detetu moramo pomoci svi zajedno bez obzir ko je ko i ko je sta , ko je pametan ili ko je glup svako mra da POMOGNE.

  2. Šokirani građanin! kaže:

    Ljudi! Dajte da političari koji su na funkcijama izdvoje po 100 eur-a i svi zaposleni u jp po 10 eur-a i neka family DG uplati malo od zakupnine što prima od PTT-a i Apoteke Su kao i ostale i eto para pa to je samo 20.000 eur-a toliko su trošili mesečno za reprezentaciju.Budimo humani a ne sebični!!!!!!!

  3. Petar.SU kaže:

    Ma drzava trosi na svakakve gluposti. Na izbore na primer.. Biljo, nadam se da ces ozdraviti, i da ce biti sve u redu. To ti iskreno zelim.

OSTAVITE KOMENTAR